3voor12 Breda

#BB17 Screw Houston is de schoolband van de langstudeerders

Leuk genoeg voor een feestje

Hoe maak je het een stel studenten naar hun zin? Geef ze bier, muziek waar je op kunt dansen en wat leeftijdsgenoten. Dan zit het wel goed, eigenlijk. En zo is het ook bij Screw Houston in de Spaanse Kraag: het is allemaal wel best en stiekem nogal studentikoos. 

Een van de eerste opvallende dingen is dat er een duidelijke dresscode is afgesproken. Hij moest waarschijnlijk niet te veel opvallen, zoals bij Code Of Conduct, maar dat doet 'ie toch. Gisteren gooide een van de bandleden waarschijnlijk in de 'Morgen feest op Breda Barst'-app dat iedereen ff een wit shirt uit de kast moet halen en strakke broek aan moet doen. Gelukt.

"Kom naar voren, even een pogoo'tje wagen. Deze is om op te dansen," zegt frontman Roelof de Brouwer. Ja, prima. Doen we. Omdat je het zo lief vraagt. Voor de zesde keer. Maar oké, het werkt. Drie fans vooraan het podium dansen zo fanatiek, de rest van de tent kan daar best voorbeeld aan nemen.

Want ja, de muziek is inderdaad dansbaar: aan het begin van de show een mix van poppunk en metalcore, tegen het eind meer Bon Jovi. Soms gaan de overgangen tussen refreintje en gitaarsolo mis, maar het is ze vergeven. Het lijkt, en klinkt door het poppunk-onderdeel, tenslotte alsof deze vijf mannen een schoolband met langstudeerders zijn begonnen. Vooral heel goed geschikt om op te feesten en bier te drinken. 

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. DOOL, Brutus en Cocaine Piss.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12