3voor12 Breda

Festival PopMonument presenteert eerste namen voor nieuwe editie in Breda

Op zaterdagavond 26 november met Joep Beving, Klangstof en meer

Na een succesvolle editie in 2021 met onder andere S10 en Froukje keert PopMonument Festival terug in Breda, en wel op zaterdag 26 november. In samenwerking met Poppodium Mezz presenteert PopMonument in diverse historische locaties in Breda opnieuw een breed programma met muziek en kunst. De komende editie staat volgens de organisatie in het teken van Royal Roots: de koninklijke geschiedenis van de stad. Popmonument meldt meteen de eerste bevestigingen: Joep Beving, Klangstof, De Toegift en Aafke Romeijn. Meer namen en de deelnemende monumenten volgen de komende tijd.

Pianist en componist Joep Beving maakt “toegankelijke muziek voor complexe emoties” en scoort hiermee miljoenen streams in de betere Spotify lijstjes. Aafke Romeijn heeft speciaal voor PopMonument een voorstelling gemaakt over genderdiversiteit en machtsverhoudingen. Indie rockband Klangstof presenteert hun nieuwste album ‘Godspeed to the Freaks’. Voor De Toegift is PopMonument Breda een thuiswedstrijd. De Bredase band met Zeeuwse roots is dit jaar onderdeel van Popronde en werd uitgeroepen tot één van de talenten van 3voor12. Je kent De Toegift nog als Little Symphonies uit een recent Engelstalig verleden.

In welke monumenten de optredens gaan plaatsvinden wordt later bekend. Festivaldirecteur Rik Peters: “We kunnen wel alvast verklappen dat Joep Beving in de Grote Kerk gaat spelen. Een mooiere plek is haast niet denkbaar.” Vorige keer speelde S10 daar een prachtige show. De kaartverkoop is gestart via popmonument.nl. Voor een kaartje betaal je € 35,-.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12