3voor12 Breda

#BB17 CUT_ dreunt door tot in je ruggengraat

Warmdansen voor het hoofdpodium

Het is ooit begonnen met reggae, maar daar is nu bijna niets van terug te vinden. Het duo Sebastiaan Dutilh en Belle Doran leerde elkaar kennen terwijl ze beiden in zo’n band zaten. Later kwamen ze elkaar tegen op het conservatorium, waar ze de bongo’s en triangels hebben ingeruild voor dreunende synths.

En wow, wat dreunt het. De bastonen gaan zó je ruggengraat in en raken automatisch de juiste neuronen aan, in een reflex ga je dansen. Mag ook wel, want als je stilstaat sta je toch een beetje weg te bibberen. Alhoewel: veel mensen hebben zich warm genoeg aangekleed. Los gaat het met name tegen het podium aan. Maar ook óp het podium. Theatraal, sexy en vrolijk: Doran springt en zweeft over elk hoekje van het platform, terwijl Dutilh helemaal opgaat in zijn synthesizers.

CUT_ klinkt een beetje als Sia in turbomodus. Doran haar stem komt in de buurt, en het ritme voelt hetzelfde. Het verschil is vooral dat het tempo en volume zijn opgekrikt, en met name klinken de synths duisterder. Het is een prettige stem om naar te luisteren, alleen bij ‘Electrify’ wordt het wat minder. De backingvocals overheersen, zou dat expres gedaan zijn?

HET MOMENT:
Het meezingen van de bekendste liedjes 'Tune In Tune Out' en 'Electrify' was leuk, ook de cover van 'Papaoutai' die het duo bekend heeft gemaakt was fijn, maar 'Quick Fix' was een ontzettend bombastische afsluiter waarmee CUT_ haar voetdruk achterlaat op Breda Barst is het moment. Of eigenlijk laat de fanbase een voetdruk achter, letterlijk. Ze staan recht voor het podium, huppen alle kanten op en zingen fanatiek mee. 

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Compact Disk Dummies, My Baby en Intergalactic Lovers.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12