3voor12 Breda

#BB17 is ontspannen slot voor festivalseizoen Darlyn

Middle of the road heeft nog nooit iemand pijn gedaan

Darlyn brengt je roots pop, rechtstreeks uit Amsterdam én Rotterdam. Zes mannen en vrouwen met als stralende middelpunten Diwa Meijman en Wessel Herbschleb. Ze maken liedjes met een knipoog naar de folk en americana uit het Amerika van de jaren zestig en zeventig. Darlyn klinkt ook als hedendaagse Nederlandse folk- en countryacts als The Common Linnets, Douwe Bob en Ilse de Lange. Maar Darlyn is meer dan die twee, de band speelt als een band. Het houten vlonder veld loopt nog niet vol, maar het regent niet en de sfeer is ontspannen. 

In 2015 verscheen debuut EP ‘Fallow Land’, het was single ‘Stepping Stone’ in 2016 die het laatste zetje gaf. Darlyn speelde deze festivalzomer vaak, bijvoorbeeld op de Zwarte Cross en deze set in Breda is het slot van hun festivalseizoen. De single, met lekker basloopje in het refrein, is vandaag het zwaartepunt van de set, die redelijk rustig en middle of the road is. 

Het moment
Bij het eennalaatste lied begint Diwa aan de knoppen op het tafeltje voor haar te draaien, haar stem vervormend met echo's en de spanning op het podium stijgt meteen, de gitaar gaat de psychedelische kant op en vrijwel iedereen heeft nu een percussie-instrument vast. De middenweg is even verlaten. Nog één nummer up tempo knallen en Darlyn is klaar.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Whispering Sons, Wallis Bird en My Baby.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12