3voor12 Breda

#BB17 Démira, jong en meer volwassen

Jonge Beste Singer- Songwriter deelnemer wordt volwassen

Dèmira maakt ‘modern folk’: een mix van folk met electronica en alternatieve poëtische pop. Ze was 16 toen ze meedeed aan ‘De beste singer-Songwriter’ op tv. Het is behalve de voornaam van de nu 20-jarige gitariste en zangeres Démira Jansen ook een band met Dan Huijser op drums, Dennis Out op basgitaar en Rolf Verbaant op gitaar. Op de drie albums is daar vaak pedal steel, banjo en synths bij , deze set is wat kaler.

Breda Barst haalde haar voor de Cultuurnacht in januari al naar Breda. Ze houdt van live spelen en interactie met het publiek, maar die blijft vanmiddag een beetje buiten spel. Als Démira vraagt om mee te dansen en met je heupen te wiegen, start er nog geen dansvloer. Maar ja, het is ook moeilijk om haar te volgen, draaiend en dansend in haar lange jurk als een jonge Kate Bush op het podium. Haar karakteristieke stem en gebaren neigen inderdaad wat naar Kate Bush en Tori Amos. Ze is nog zo jong, een meer eigen stijl is vast snel gevonden.

Het moment
Het is wél het moment van de show, nummer 'Pylons' dat meer up tempo is en meer gevarieerd. De jonge zangeres komt meer los, net als de show. En haar huidige album 'White Ravens' is al uitverkocht, die komt er vast wel.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Tamino, My Baby en Wallis Bird.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12