3voor12 Breda

#BB17 Kapitan Korsakov kraakt de Spaanse Kraag

volgende keer sneller terug dan over weer zeven jaar?

Kapitan Korsakov is terug in de Spaanse Kraag waar de Gentse band in 2010 een verpletterende indruk achterliet. Zanger en gitarist Pieter-Paul Devos was al eens terug met Raketkanon (2013: 10 op 10 ja echt). Drummer Sigfried Burroughs, vandaag jarig dus is zijn drumkit versierd, was vorig jaar met The K. één van de smaakmakers in de hardste tent van Breda. Raketkanon nam even pauze voor een nieuw album, Kapitan Korsakov leverde ondertussen het derde album ‘Physical Violence Is The Least Of My Priorities' op. 

De Spaanse Kraag is op zondagavond kwart voor tien klaar voor de snoeiharde, intense noiserock van het drietal Devos, Burroughs en bassist Pieter van Mullem. De voorste helft van de grotere Spaanse Kraag verandert al snel in een kolkende dansvloer waarop mensen losgaan op de muziek en de vervormde stem, gitaar, bas en strakke drums. De gekregen energie gaat terug naar de band op het podium. Kapitan Korsakov heeft dan ook een arsenaal aan krachtige songs en een sterke live reputatie. Bijvoorbeeld: ‘Rabid Ghawazi Shuffle’ heeft een tergende psychedelische opbouw en krachtige apotheose, 'Strobo Stripper' dan weer een doorlopend pompende basis met geschreeuw van Devos en ook oudere knallers met alle registers open als 'Don't Believe The Hope' en 'When We Were Hookers' of het hypnotiserende 'Cozy Bleeders' komen voluit aan in de tent. Kapitan Korsakov neemt nauwelijjks gas terug en dat is maar goed ook. Noiserock met intensiteit, emotie en een publiek dat mee is, meer is er niet nodig om de Spaanse Kraag te kraken.

Het moment
Het kusje van Devos voor Burroughs bij de start van 'In The Shade Of The Sun'? Nee, al was dat wel heel lief. Kapitan Korsakov rondt het intense, explosieve optreden af met 'Very Friendly Fire', de logge slottrack van het album, met Devos tussen het publiek, schreeuwend en vallend als een onoplettende lange danser achterover over hem heen duikelt. Devos is wel wat gewend, krabbelt op en gaat verder met het nummer kapotspelen, noise rock in optima forma. "I get by. Bye-bye."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12