3voor12 Breda

#BB17 Sass Jordan: geoliede rockmachine voor alle leeftijden

maar toch vooral voor 40+

De Canadese Sass Jordan draait al een hele tijd mee in de wereld van de rock. Vooral in Nederland vond ze begin jaren negentig gehoor met haar melodieuze hard en blues rock, werd single ‘I’m A Believer’ een hitje en het bijbehorende album ‘Racine’ werd een grote klapper. Ze bracht eergisteren ‘Racine Revisited’ uit, een jubileumeditie van dit tweede album, dat op Wikipedia ‘barroom hard rock’ wordt genoemd a la Black Crowes. Die band is ook precies waar je aan denkt als je Sass Jordan hoort spelen, of andersom. Bluesgitaar met een slepende zang.

Lekker ouderwets rocken, voor alle leeftijden, maar vooral voor de grote groep veertig plussers vooraan. Prima toch? De nette, keurig uitgesponnen rocksongs van een ervaren Noord-Amerikaanse band en een entertainende frontvrouw die de aandacht op eist, praat tegen het publiek en de luchtgitaar speelt. Een geoliede rockmachine die totaal niet sleets is, hooguit een beetje saai na verloop van het uur speeltijd.

Het publiek
U bent een trouw publiek en speelt netjes de show mee. Op de helft zorgt een harde uithaal van Jordans zang voor feedback uit het publiek, na drie kwartier klapt u lekker mee met 'I'm A Believer' en werd u een believer, misschien net als in 1992.
 

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. My Baby, The Grand East en CUT_.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12