3voor12 Breda

Debuut single en video ‘Early Train Home’ van Little Symphonies

Als een zonsopgang op een verlaten strand

Vandaag is de eerste single en videoclip van Little Symphonies verschenen: ‘Early Train Home’. We spraken het duo Tom Gudde en Maxim Ventulé eerder deze week over het project Little Symphonies en het luisterliedje, we bewaarden deze alinea voor de videoclip:

Jullie doen alles zelf, ook het filmen van de videoclip dus?
Tom: “Ja, ik heb ook een videoclipverleden, ik heb bijvoorbeeld de best bekeken videoclip van The Martial (‘Another You’, meer dan 300.000 views op YouTube) gemaakt. Ik was 100% zeker dat ik onze clip ook mee zou maken, natuurlijk allemaal in overleg. Jij bedacht bijvoorbeeld dat we naar Burgh Haamstede gingen. Omdat het zomer is, moesten we daar heel vroeg zijn.”
Maxim: “We zijn rond vier uur ’s nachts weggereden uit Breda, in het pikdonker. We waren net op tijd voor de eerste zonnestralen.”
Tom: “We wilden heel mooi het strand in beeld brengen, het nummer gaat ook deels over Zeeland, zoals eigenlijk het hele project er deels over gaat. Maxim komt daar vandaan en heeft er in zijn jeugd gewoond.”
Maxim: “Het is de plek waar ik vandaan kom. In veel liedjes op de plaat gaat het over thuis en het plotseling moeten verlaten. Alles wat ik daar had, is in één keer verdwenen.”
Tom: “We zijn daar zo vroeg naar toe gegaan omdat we een leeg strand wilden. Het licht was heel mooi, dan heb je maar één moment en dat is bij zonsopgang. Het heeft zich wel uitbetaald.”
Maxim: “Het bijzondere aan dat strand, is dat het 3, 4 zo breed is als een normaal strand, eigenlijk meer een verlaten vlakte. Dat past heel goed bij het nummer.”
Tom: “Dat soort beslissingen maken we met z’n tweeën.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12