3voor12 Breda

Breda Barst: veel ruimte voor talent in 2017

City Talents, Kunstbende en December Tapes podium

Breda Barst biedt dit jaar veel ruimte aan lokaal en regionaal talent met een nieuw, speciaal podium op het foodcourt. In het weekend van 16 en 17 september zie je daar op zaterdag de winnaars van de Kunstbende en op zondag komt de programmering via December Tapes. En op zondagmiddag presenteert de jeugd zich op het podium Suikerbeat als ‘City Talents’.

Kunstbende
Deze zomer touren de winnaars van Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent, langs verschillende Brabantse pop- en cultuurfestivals. Op Breda Barst laten de jonge creatievelingen zien wat zij in huis hebben.

December Tapes
December Tapes zorgt voor een hechtere samenwerking tussen bands en culturele organisaties in Breda. Op Breda Barst laten zij een aantal talenten uit de stad zien. Zo is er het debuut van Little Symponies het duo dat zich laat inspireren door artiesten als Bon Iver, Wilco en Agnes Obel. Anne Nederhoed maakte al veel indruk tijdens de Breda Barst Kick-Off met haar ingetogen gitaarspel en rake teksten. Met haar stem, uitstraling en loopstation weet Aline Hilderink steeds veel indruk te maken op haar toeschouwers. En Awash is van de partij, met hun bekende melodische gitaarpop.

City Talents
Onder de noemer ‘City Talents’ laten jongeren uit de omgeving zich jaarlijks zien op het podium Suikerbeat van Breda Barst. Van b-boys tot drummers en van metal tot hiphop, het komt allemaal voorbij, zoals rock coverband Insanity Five, Quinten & The Quintinos, pop/rockband LOISS en de 10-koppige band The Royal Sunset.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12