3voor12 Breda

Primeurs op Claiming The Crown 2018: Night Soil Men (Manege) en Spanish Love Songs uit de USA

Met ook The Spvrk en Claiming The Souls in Publieke Werken

De line-up voor de negende editie van punkfeest met Koningsnacht Claiming The Crown is bekend en belooft veel primeurs! Om 20:30 uur trapt The Spvrk af. De band werd door de organisatie al een paar jaar in de gaten gehouden en iedere keer dat ze The Spvrk zagen, vielen ze naar eigen zeggen iets verder om van verbazing. Daarna volgt de eerste primeur: Manege uit Roosendaal. Uit het persbericht: “Een aantal jaar geleden had Claiming The Crown de eer om de laatste show van Otis te mogen hosten. De organisatie moest toen huilen. En jullie ook. Maar nu is er Manege! De muziek heeft, voor zover bekend, niets met paarden te maken, maar met snoeiharde punkrock. De instrumentalisten van Otis + de zanger van legendarische bands als Against Time/All On Black. Het zal hun eerste show zijn, maar met deze ingrediënten kan dat alleen maar vet worden!” UPDATE: de band heeft zich hernoemd naar Night Soil Men.
De volgende primeur komt uit Amerika, want Spanish Love Songs uit Los Angeles speelt zijn eerste Nederlandse show zomaar in Breda. Het is voor de organisatie de gedroomde headliner: “Het geluid van de band kan het beste worden omschreven als een hardere versie van The Menzingers. Deze band gaat groot worden, dat is een belofte.” De after party komt van Claiming The Crown zelf: “Dat de organisatie van CTC zelf ook graag muziek maakt, is geen geheim. Destijds opgericht als het feestje van New Pokerface, maar ondertussen doen ze dit al weer jaren met bands als March, Harsh Realms, The Broken Anchors en The Death Traps. Omdat de echte Bouncing Souls niet konden brengt deze gelegenheidsformatie zelf een ode aan deze punkrock helden. Mocht je de nummers niet kennen dan kun je ze na het eerste refrein meteen al meezingen.”
De deuren in Publieke Werken gaan op donderdag 26 april open om 20:00 uur. Kaarten kosten € 5,- en zijn alleen aan de deuren te krijgen. Zie ook het Facebook event.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12