3voor12 Breda

#BB17: Code of Conduct opent Spaanse Kraag, herinnert je alvast aan maandag a.s.

* Plaats hier uw foute kantoorgrap naar keuze *

Gisteren hebben ze nog drie nieuwe nummers uitgebracht, eerder dan gepland en speciaal voor Breda Barst. Vandaag openen ze de Spaanse Kraag, met een vergadering. Huh?

Vier mannen in een driedelig pak, een Powerpointpresentatie, printer en flipover. Dat is in het kort hoe politiek correct de setting in dé rocktent van Breda Barst is. Het ruikt naar aftershave, die lucht zou zomaar van het podium af kunnen komen.

De muziek is gewoon goed: er gebeuren muzikaal niet heel bijzondere dingen, maar het is zuiver, dansbaar, lekkere gitaarriffs en toch een beetje herrie, want wat doe je anders in de Spaanse Kraag? Het gaat vooral om de show: tussen de nummers door komen korte toneelstukjes voorbij over welke vergaderpunten nog besproken worden (weg-werkverkeer, financiën, koffie...) of moet er wat geprint worden. 

Tsja, dat printen. Duurt lang. Drummer Jelle kan het niet meer aan en slaat met vlakke hand op de zijkant. Dat werkt niet, natuurlijk. Dus pakt 'ie een honkbalknuppel. Zo kan het ook. (Beelden vind je hier). 

Code Of Conduct is een leuke opener met liedjes die gewoon prima in elkaar steken. Het lijkt wel alsof ze het voor het stukje theater doen, net zoals in hun vorige band Dirty Bastards, waar karakternamen als Joe Bastard, Jelly en Joey BC de band tekenden. En bij Code Of Conduct moet je het doen met Mr. Jefferson van de sales-afdeling die visitekaartjes in je handen drukt aan het begin van de show. Lachen.

HET MOMENT:
Het slopen van die printer was een goede zet, maar het had beter gekund. Van veraf zou je niet zien dat 'ie een behandeling met een knuppel heeft gehad. De cover van ABBA daarentegen was ontzettend ironisch. Vier knapen die in kantoorsetting "Money, money, money / Must be funny / In the rich man's world..." zingen.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Brutus, My Baby en Kapitan Korsakov.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12