Wet Sox is een nieuwe Bredase punkband die klaar is om de podia op te knallen. Om dat te bewijzen, releasen ze hun debuut ‘Dripping Wet’, een rauwe, melodieuze en meezingbare punk EP. Wet Sox is in naam een nieuwe band, de bandleden zijn allerminst onbekenden in de scene. Wet Sox bestaat uit vijf punkrock liefhebbers voortgekomen uit Dirty Bastards, Coffin Kids, The Broken Anchors, Code of Conduct en The Death Traps. Jelle van Dun pakt voor Wet Sox de zangmicrofoon en vertelt meteen wat meer over de band en ‘Dripping Wet’.

Wet Sox: natte sokken zijn kut

“Bram, Jasper en Sander speelden in The Broken Anchors en zijn na het stoppen van hun zanger samen muziek blijven maken. Zij zochten in 2019 een zanger om onder een andere naam door te gaan. Ik had al langere tijd het idee om een “Dave Grohlletje” te doen. Van drummer van Dirty Bastards en Code of Conduct naar frontman. Nadat CoC stopte, werd het tijd om daar vol voor te gaan. Eind 2019 hadden Bram en ik contact en het bleek dat we eigenlijk elkaar zochten om een complete formatie te vormen. Toen we allemaal samen de oefenruimte in gingen, bleken mijn teksten perfect te passen op de instrumentale nummers van het drietal. Wet Sox was geboren. In 2020 kwam daar een oude bekende bij om de gitaarsectie nog sexyer te maken. Johan was frontman van Dirty Bastards en Code of Conduct, dus een goeie aanvulling.”

“Waarom heten we Wet Sox? We nemen onszelf sowieso niet te serieus en bedachten wat dingen zijn die echt kut zijn om als naam te gebruiken. Natte sokken zijn echt kut.” 

Wet Sox logo

‘Dripping Wet’ EP

Ook voor het opnemen van de debuut EP kwam de band uit bij een oude bekende. Jelle: “De EP is opgenomen in de punkste studio van Nederland, Studio 195 van Patrick Delabie. We kennen hem uit de Coffin Kids en Dirty Bastards tijd. De nummers gaan over gewone alledaagse dingen als liefde, geen liefde, en banken die shit met ons geld doen waar we geen weet van hebben. ‘Different Place’ gaat over het moment recht na een break up. Je bent net je huis uitgetrapt, je probeert jezelf met je ziel onder je arm bij elkaar te rapen. Je hebt alleen geen plek om te verblijven dus ga je voor een one night stand. Vervolgens ben je op een onbekende plek en heb je allerlei mixed feelings. ‘Stay Away’ gaat over een tijdje daarna. Het moment dat je eindelijk in je eentje weer lekker gaat en dat die ex beseft dat ze een grote fout heeft gemaakt en je weer terug wilt. Daardoor twijfel je weer, maar spoiler alert, je houd je toch sterk en kiest voor jezelf.’Bitches of the Banks’ compenseert al dat gejank van hiervoor met een goeie portie maatschappelijke boosheid. Het feit dat iedereen geld gebruikt wordt voor investeringen waar we niet van weten en zeer waarschijnlijk niet achter staan. De wetenschap dat voor banken geld verdienen altijd boven al het andere hebben staan maakt ons in dit geval ‘Bitches of the Banks’. En dat is misschien wel erger dan natte sokken.” 

En dat allemaal in een kleine zes minuten. Maar Wet Sox heeft nog meer nummers op de plank om live optredens te kunnen geven. “Onze setlist tijdens shows bestaat onder andere uit nummers als ‘Christian Privilege’, over gelovigen die meer mogen dan anderen. ‘Chances’ gaat over kansengelijkheid. ‘Young Punks at the Show’ is een tribute voor de veel te vroeg overleden Mo Gecko die vroeger Johan en mij heeft geïnspireerd. En het bi-polaire nummer ‘Choices’ gaat over keuzestress over je toekomst.”