Na een lange periode van teasen is het fysieke album vanaf vandaag te koop. Interviews, video’s werden al gedeeld plús een wereldwijde digitale release op 18 december 2020 via WormHoleDeath Records. Mocht je nu nog echt geen idee hebben over wie we het hebben, kom onder je steen vandaan voor een flinke portie rock, oftewel The King’s Head. Het zelfgetitelde debuutalbum is niet alleen een kroon op de vriendschap tussen de leden, maar ook voor de passie voor dikke, melodieuze rockmuziek. 

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat ‘The King’s Head’ een mix is van diverse stijlen. In een eerder interview met ons vertelt de band over hun vriendschappelijk verleden en dat het album een smeltkroes hiervan is. Misschien is het eens een aanrader om het album te luisteren zonder een ‘bepaal-het-genre-en-benoem-het’ verhaaltje. TKH kan namelijk heel goed dat verhaaltje zelf vertellen. Het album werd opgenomen door Daan Janzing van In The Music Room Studio & Listening Room met foto’s van Martijn Stadhouders en artwork door Reijer van Kasteren.

The King's Head - 'The King's Head'

De zang van Tim tegenover de grunts van Pim in ‘Rise’ maakt het eerste nummer compleet en uitdagend. De riffs dreunen lekker het nummer door. Een prima track om een album mee te beginnen. Voor de oplettende luisteraar, de tekst van dit nummer geeft toch een aparte dimensie aan ‘uitdagend’. Net zoals ‘The Far Beyond’ bijvoorbeeld. Een eenzame tekst die vragen stelt, zoals waar iedereen is: reiken naar je beloved ones maar een antwoord blijft achterwege. “Is there a need to carry on…” Tim zijn stem zorgt er bij een aantal nummers voor dat het een grillig randje krijgt. Tel de bulhorn bridge daarbij op en ‘The Fall’ zuigt je mee de afgrond in. Het was al duidelijk dat het album ook thema’s zoals insomnia en depressie aantikt. De mentale gezondheid van de mensheid, de twist die het soms in je brein kan veroorzaken. Alsof je een onbeschrijfbare last op je schouders meedraagt terwijl je jezelf voort blijft slepen, moed in de schoenen, eind in zicht. Of toch niet? 

Voor wie iets harder wil, is ‘The Mountainess’ een aanrader. De grunts hebben hier iets meer de overhand. Samen met de zang en gitaarspel geeft dit nummer een donkere atmosfeer, zo een waarin je graag wil wegzakken om in alle rust dit nummer nogmaals te luisteren…  En als je dan net zo lekker weggezakt was in een misantropische sfeer, dan kun je nog even lekker blijven hangen. De laatste twee nummers van het album, ‘Waiting’ en ‘The White Horse’, zijn spannend! Ze maken nieuwsgierig: de meeslepende tonen die voor de een misschien langdradig zijn, zijn voor de ander juist prikkelend. Zo van bam in je gezicht en nu weer live spelen! Helaas is dat nog niet mogelijk, maar mocht je toch iets mee willen pikken van deze royals, check dan vrijdag 29 januari de livestream Music Minded Breda vanuit Mezz, The King’s Head speelt dan samen met Rockford. 

De royals van The King’s Head, gekroond: 

  • Pim van Zuilen, zang/gitaar/toetsen
  • Tim van Bokhoven, zang/gitaar 
  • Jasper van der Hoeven, zang/bas
  • Chris Stadhouders, drums
  • Koen Koniuszek, gitaar 

Reeds bekend van o.a. Wake, Bleach, Hilton Dive, Revölvo en Cape Canaveral