Mezz Breda zet haar deuren op 25, 26 en 27 april op een kier voor de pilot ‘sneltesten in cultuur’. Ook wel ‘testen voor toegang’ genoemd. Tijdens deze pilot wordt ervaring opgedaan met de (snel)testinfrastructuur. De uitkomst is een belangrijk instrument om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Mezz ontvangt dan zo’n 100 bezoekers per dag in een veilige omgeving. En het belangrijkst: je kunt weer naar een live concert!

Altin Gün, Douwe Bob en Blaudzun in Mezz

Mezz heeft een bijzonder programma samengesteld met interessante Nederlandse namen: Altin Gün (vrijdag 25 april), Douwe Bob (zaterdag 26 april) en Blaudzun (zondag 27 april). Naast de 1,5 meter maatregel en het huidige COVID-19 protocol is een negatieve corona-sneltest nodig voor toegang. Die kun en moet je vooraf zelf regelen.
Let ook op de avondklok, alle concerten zijn ’s avonds.

Altin Gün

In het hele land, ook het Chassé doet mee

Van 9 april tot en met 27 april wordt er bij verschillende culturele instellingen in het hele land getest met sneltesten in de cultuur van musea, monumenten tot theaters en podia. In Breda doet ook he Chassé theater mee, met testvoorstellingen van Wende, Roué Verveer en Herman van Veen. 3voor12 schreef al over de testvoorstellingen in het land: Eind april 87 pilot-concerten in Nederland voor 11.000 bezoekers.

Douwe Bob

Zo werkt het

  • Om een bezoek te brengen aan een van de pilotshows dien je eerst een ticket te kopen voor een van de pilots.
  • Vervolgens laat je je binnen 40 uur voor toegang testen selectie aan COVID-snelteststraten, waarbij de uitslag binnen een uur bekend is. De kosten voor de sneltesten worden betaald door de overheid.
  • Ook gevaccineerden kunnen meedoen aan de pilot, maar moeten wel een negatief snel-testbewijs kunnen overhandigen voor toegang.
  • De testuitslag wordt geregistreerd in de Corona Check app en dient als digitaal testbewijs bij toegang.
  • Bij de toegang wordt zowel het testbewijs als het ticket gecontroleerd.
  • Geniet van het optreden!

Meer informatie over de pilot is te vinden op testenvoortoegang.nl. De gehele evenementen kalender met alle pilots is te zien op de website van de Rijksoverheid.

Blaudzun