Eind april 87 pilot-concerten in Nederland voor 11.000 bezoekers

In anderhalve week meer dan 80 kleinschalige shows

Van Deventer tot Den Haag, van Middelburg tot Tilburg en van Nijmegen tot Leeuwarden: tussen 22 en 30 april zijn er 87 concerten in poppodia in het hele land. Dat blijkt uit de kalender voor pilot-evenementen die het kabinet vandaag bekendmaakt. Het gaat om kleinschalige evenementen (in Vera kunnen daar slechts 50 man bij zijn, in Paradiso zo’n 250), maar opgeteld gaat het om 11.070 bezoekers die eind april van livemuziek kunnen genieten. De kalender voor alle pilot-evenementen is te zien op de website van de Rjksoverheid

Het gaat om pilots met testbewijzen voor evenementen, waaraan je kunt meedoen als je aan de deur een negatief coronatestbewijs toont. In De Machine vertelde Jeroen Bartelse van de Taskforce Cultuur en TivoliVredenburg al meer over het onderscheid tussen de fieldlabs en pilots: ‘De fieldlabs zijn laboratoria waarin klein en grootschalig onderzoek gedaan wordt naar de effecten van gedrag van publiek op de verspreiding van het virus. Deze pilots zijn een heel ander spoor, een eerste stap naar heropening. Zo lang met de huidige routekaart en het aantal besmettingen in het land nog weinig mogelijk is, wil het departement van VWS op andere manieren het sociale leven weer op gang brengen. Daar zijn deze pilots voor bedoeld: kijken hoe de testinfrastructuur werk, en hoe je een paar stappen richting heropening kunt doen.’ Bij de concerten wordt de 1,5 meter regel gewoon nog gehandhaafd, en in eerste instantie zullen alleen zeer kleine groepen toeschouwers naar binnen mogelijk. Als de pilots een succes zijn kan de capaciteit mogelijk opgeschaald worden.

Vandaag werd ook bekend dat de 3FM Awards een Fieldlab-evenement wordt, waarvoor 1000 bezoekers welkom zijn in TivoliVredenburg.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12