De deuren van de Mezz gaan alweer bijna open, op 12 oktober, dat geeft de ruimte voor één van de laatste edities van Mezz on Tour. Deze editie brengt de bescheiden Nederlandse soullegende Kovacs naar het Chassé theater. Dit is een samenwerking die voor de band op het lijf geschreven is: de muziek en de performance horen thuis in een mooie theaterzaal.

Je merkte aan alles dat Sharon Kovacs heel dankbaar was voor de vele mensen die de zaal meer dan goed gevuld hadden. Zo maakte ze tussen de nummers door tijd om een heel klein praatje te maken. Ze overwoog zelfs heel even om er een cabaret van te maken, maar bleef het toch maar bij de muziek houden, want daar kwamen ze tenslotte toch voor. Zodra de band begon te spelen, leek het net of ze in een trance raakte, dan was er niks meer over van de bescheiden en ingetogen zangeres. Daarna verdween ze helemaal in het nummer en was het betoverend om naar te kijken met hoeveel emotie en passie ze de nummers brengt. 

- de tekst gaat onder de foto verder -

Kovacs

Je merkte dat alle mensen in de zaal verbazend stil waren en heel aandachtig keken en luisterden naar wat er op het podium allemaal gebeurde. Bij de twee hits van het eerste album 50 ‘Shades of Black’: ‘Diggin'’ en ‘My Love’ kwam diezelfde energie over op de mensen en zag je ze voorzichtig een beetje mee dansen. Sharon nam aan het einde ook tijd om haar nieuwe bandleden voor te stellen. En zo ook Julia Evers die ook het voorprogramma verzorgde met haar elektrische dark-pop duo NOWA, deze keer bijgestaan met een drummer. Met het laatste nummer dat zoals Sharon zei alleen de laatste van de avond was maar niet voor altijd, speelde ze het toepasselijke nummer ‘Final Song’. Wat heel mooi en klein was, met alleen toetsen terwijl Sharon op het podium ging zitten, met als verassing dat Jan "de trompetter man", zo voorgesteld vanavond, ineens op het balkon verscheen en hier in de spotlight de avond afsloot met een solo. Waarna hij uiteindelijk met veel moeite zijn weg terug kon banen naar het podium om samen met de band het applaus in ontvangst te nemen.