Mezz was fier om het optreden van Almighty Mighty aan te kondigen want de Belgische band ontsproot uit een samenwerking van Michéle De Feudis (Horses on Fire) en Stéphane Misseghers (dEUS) en herbergt een pool van muzikanten uit veel andere bands van naam. Het is nog maar het vijfde optreden van deze pop-noir groep en een primeur in Nederland. De zussen van LÖNA mochten de avond in Mezz Kleine Zaal openen.

Tweelingzussen Danielle en Madelon Bruinhof gaan al een tijdje als LÖNA door het artiestenleven, vanavond zijn ze weer zusterlijk te zien in Breda. Het duo bracht eerder dit jaar twee singles uit, ‘Stars Align’ en ‘Lost In This Lie’, die zekerheidjes vormen in de set. De dreampop bevat veel galmende gitaren, donkere electro en samples uit een drumpad die beide bedienen met lichtgevende, glazen drumstokken. Het verrassende ‘Don’t Put Shame On My Name’ is meer urban en uptempo. LÖNA is in vorm, maar oogt soms nog onnodig gehaast. Ze zijn zeer tevreden met dit voorprogramma van Almight Mighty en sluiten af met single ‘I Never Wanna See You Again’, die over twee weken uitkomt.

LÖNA

Almighty Mighty

Almighty Mighty opent met ‘Slow Burner’ de sterke opener van de titelloze EP. De Belgische band ontsproot uit een samenwerking van Michéle De Feudis en Stéphane Misseghers die in hun vrije tijd bij Horses on Fire en dEUS samen muziek bedachten, de muziek voor Almighty Mighty. Het doel is om met steeds een wisselende line-up muziek te blijven produceren en live te brengen. Een idee waarbij vanavond muzikanten als Ian Clement en Stijn Vanmarsenille al eerder in Breda stonden met bands als Wallace Vanborn, The Very Very Danger, Future Old People Are Wizards of Elefant. Enfin, alle bandleden hebben in België nog veel meer acts waar ze bij spelen. Dat het een samensmelting is, zou je in eerste instantie niet zeggen. Er gaan af en toe wat zaken in de overgang tussen nummers misschien niet gesmeerd, maar dat voegt wel charme toe. Je ziet één geheel op het podium en vooral de relaxte groove met triphop- en rockrandjes en de meerstemmige samenzang zijn aangenaam. Bassist en een van de zangers Ian Clement toont zich ook erg content met de ontvangst van de “verse band.” Geen metershoge vlammen, wel een aangename kennismaking met de sterke groove van Almighty Mighty.