Rolando Bruno. Argentijns fenomeen met zijn cumbia trash. Zette solo Pier 15 al tweemaal in vuur en vlam en kwam nu zijn Europese tour afsluiten in Breda. Na optredens in Spanje, Italië, Zwitserland, Duitsland, in Paradiso en de dag ervoor nog op Lowlands. Rolando nam voor het eerst een band mee, El Grupo Arevalo, en moest en zou zijn tour beëindigen in Pier 15. Vooraf wist je al: dat wordt vet. En dat was het ook, cumbia!

Het was op Surf & Turf Outdoor 2017 dat die sympathieke Argentijn Rolando Bruno solo met zijn ‘Orquesta MIDI’ de harten van het publiek stal. De kleine grote man kwam in 2018 ‘Larger Than Life’ terug naar Pier 15 en nu, op deze zondagmiddag, heeft Pier 15 weer een groot feest gebouwd rond het optreden van Rolando. Met buiten dj’s en lekker eten en Corona’s en binnen een zwoel, gezellig en feestelijk concert van Rolando Bruno mét zevenkoppige band: El Grupo Arevalo. Helaas wel binnen, dat besluit werd al om 11:00 uur noodgedwongen genomen, noodweer zou Breda bereiken in de namiddag. Dat valt nog alles mee, maar zorgt er wel voor dat het optreden ook direct uitverkocht is. Bruno speelt al  direct in op de marketing dat Rolando Bruno thuis komt vandaag: ““Nice to be here again… at home.”
Mooi rijtje ook: Paradiso, Lowlands, Pier 15.

- de tekst gaat onder de foto verder -

Rolando Bruno

Minimaal, in zijn eentje, is het al de max, nu maximaal, met band, heeft hij potentie om elk festivalpubliek mee te nemen in een toffe show. De roep om Rolando hit ‘Mi Cholita’ valt al vroeg, Roland Bruno speelt eerst wat nieuw werk van zijn nieuwste album. Dat we vooral moeten kopen volgens de bassist: “It will bring us back to Argentina!” De psychedelische cumbia is met band nóg aanstekelijker, het publiek weet wat het gaat krijgen en doet lekker mee. Zweten, dansen, meezingen “Un Dos Tres… Rolando!” en “Hey! Ho! Cumbiaaa!” Bij ‘Fiesta Trashera’ is het vet feesten geblazen. Een van de nieuwere singles ‘Vaqueros del Infierno’ heeft weer een wat ruigere gitaar en bij ‘Mi Cholita’ wordt op zijn Pier 15’s gecrowdsurft terwijl zowat iedereen meedanst. Gezellig. Martijn ‘Bonkie’ bespeelt het publiek om liefst drie toegiftnummers te krijgen: ““Nu kunnen we ze nog betalen, straks als ze op Wembley staan niet, meer!” Toegift één: de Lambada in een Spaans, cumbia swing blousje. Nummer twee: een sit down van voren tot achter die eindigt in een vrolijk potje springen. Nummer drie: een slotsong waarbij de Argentijnse muren van de ramen komen en op de eerste rijen boven de hoofden gaan. Bruno kan er best om lachen. Na afloop verbaast de barman zich over het zooitje confetti en blinkend bier op de vloer na een uurtje Rolando Bruno cumbia trash. Episch optreden!