Wie kent het niet: het spel met omklapafbeeldingen van allerlei personages waarbij je moet raden wie op het kaartje van de tegenstander staat. Wie is het? Dit is hetzelfde, een soort van dan. Welke Bredase muziektalenten worden hieronder beschreven? Klik op 'open' bij 'antwoord' om te kijken of je het goed hebt!

#1

Een Bredase band mag in het voorprogramma van Heideroosjes spelen. Heideroosjes is eigenlijk niet meer, maar stapt nog twee keer samen het podium op voor hun 30-jarige bestaan. Ze spelen in de Amsterdamse Melkweg, waar Afterpartees opent, en in het Brusselse AB, waar dus een act van Bredase bodem het publiek mag opwarmen. Weet jij om wie het gaat?

Heideroosjes op Lowlands 2012

MARCH

Meer?

Wil je meer MARCH? In dit dossier vind je alles wat 3voor12 over deze band bericht, bijvoorbeeld over hun shows bij Terrasconcert XL: Punk Unplugged en Punkrock Riot.

#2

Het #nieuwemuziek-alarm is afgegaan, want een Bredase groep heeft een nieuwe single uit, hun derde al. Het liedje is geproduceerd en gemixed door Robin van Loenen (die van Destine). De bijbehorende videoclip is gemaakt door Vincent van Hoorick (heeft ook een clip voor bijv. Equal Idiots gefilmd). Vet, hè?! Weet jij om welke act het gaat?

Destine (2009)

The Spvrk

Meer?

Wil je meer The Spvrk? In dit dossier kun je naar het nieuwe nummer luisteren, maar ook foto's en recensies bekijken.

#3

Frietboer komt op 19 oktober met een nieuwe triphop-plaat, een heel persoonlijke zelfs. Thijs van den Bosch, zoals hij heet, heeft deze gemaakt in een tijd dat hij voor het eerst gelukkig was "Op het moment dat ik ervoor koos om aan dit album te beginnen, ervaarde ik tevredenheid. Ik heb nog niet eerder zoveel rust ervaren", zegt Van den Bosch. Dit geluk is terug te vinden in de albumnaam. Hoe heet deze? 

Frietboer

777

Meer?

Wil je meer Frietboer? In dit dossier vind je informatie over zijn muziek, waaronder een interview over zijn aankomende plaat '777'. 

#4

We zijn een poppodium rijker! Alhoewel, het was er al - onder een andere naam - en heeft een doorstart gemaakt. Eind september was de officiële opening en op 12 oktober werd er het eerste festival gehouden: Friendly Folk Fest. Hoewel er verschillende acts te zien zijn, is het vooral gemaakt om muzikaal Breda te stimuleren en begeleiden. Weet jij hoe deze plek heet?

Drusuna, act op Friendly Folk Fest

Poppodium Phoenix

Meer?

Wil je meer Poppodium Phoenix? We hebben hier een fotoverslag van de opening en hier een interview met Teun van Eil, het brein achter het podium. Of zie je dat Friendly Folk Fest wel zitten? Klik hier voor meer info.

#5

De Popronde is in volle gang. Opkomende, Nederlandse artiesten toeren van stad naar stad. Na door 36 steden in alle uithoeken van Nederland te zijn getrokken, komt het gratis, rondreizende festival op donderdag 15 november weer langs Breda. Bij Mezz hosten we een podium waarvan we samen de acts hebben geboekt, maar wie van de onderstaande artiesten hebben we niet kunnen boeken?

A) Abdomen
B) Sheila and The Kit
C) Van Common
D) The Spvrk

Abdomen op Surf & Turf Outdoor 2018

D) The Spvrk

Meer?

The Spvrk doet wel mee met de Popronde, maar acts mogen nooit in hun eigen stad spelen, daarom hebben we ze niet kunnen boeken. Ben je benieuwd naar alle Popronde-acts en waar ze spelen? Check dan hier de site. Ben je benieuwd naar het 3voor12/Breda-podium in Mezz? Hier kun je meer info over de artiesten vinden en het tijdschema bekijken.