Julie Dexx bracht EP ‘Like It Is’ uit bij laatste optreden

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

Julie Dexx presenteerde zaterdag 21 januari haar eerste EP ‘Like It Is’ op het podium van het Hijgend Hert. De akoestische formatie maakte sinds 2013 een aantal bezettingswisselingen door waardoor die eerste EP met eigen nummers steeds bleef schuiven. Nu het schijfje er is, kondigt de band het laatste optreden aan.

Een Facebook post van Julie Dexx, het alter ego van de band, eerder deze week: “eindelijk is het dan zover: na bijna een jaar van geploeter, gelach, gehuil, zweet, formatiewisselingen, vertragingen, bier en lol is ie er: de EP van Julie Dexx!” In het Hijgend Hert is het warm en gemoedelijk, ook naast het podium zijn zitplaatsen met prima zicht. Bassist Rogier draait plaatjes om in de stemming en rond half tien begint de band eraan. Julie Dexx speelt vanavond met de vaste leden: bassist Rogier van Besouw (ook Grandview Avenue), Stefan Jonk op gitaar, zangeres Jutta Deenik (ook AbSoulute) en Niels Deijkers van Grandview Avenue op cajon en percussie. Niels werd om half drie vanmiddag last minute gevraagd in te vallen, kon de EP een paar keer luisteren en valt geweldig in. Chapeau!

Frontvrouw Jutta heeft er zin in: “we hebben veel nummers gespeeld de afgelopen jaren en spelen nu de nummers die we zelf leuk vinden.” Denk aan Dolly Partons ‘Jolene’, Moloko’s ‘The Time Is Now’, maar ook Backstreet Boys ‘Everybody (Backstreet’s Back)’ en Johnny Cash. Het is echt een laatste optreden, ze haalt mooie herinneringen op, zoals spelen als voorprogramma van Armand in de Bar Salerno in Oosterhout en ‘Jolene’ brengen in een varkensstal of in de busverbinding tijdens de Brabantse Waldagen van 2014 en 2106. En het was de droom van Julie Dexx om eigen liedjes te gaan maken. Vlak voor de presentatie speelt ze ‘Don’t Leave’, wat de EP net niet haalde.

De EP-presentatie is de finale van de avond, letterlijk en figuurlijk. We zien veel oud-bandleden van Julie Dexx die er in het begin bij waren, bandleden van AbSoulute en Myllie Tunes. En dat terwijl ook There There uit Breda in Mezz speelt. Jutta’s man Bas reikt het schijfje uit met een grapje en Julie Dexx speelt nog één keer, alle nummers van de EP van ‘Lights On’, via ‘Like It Is’, naar ‘Fairytale’ en ‘Good Riddance’. De nieuwe percussionist leek het in het begin misschien spannend te gaan maken, maar Niels past perfect in deze akoestische band en de nummers worden met veel toewijding en liefde nog een laatste keer gebracht.

Gezien: Julie Dexx EP-presentatie ‘Like It Is’. Het Hijgend Hert, zaterdag 21 januari 2017.