Vlaamstalige metalsensatie Fleddy Melculy kwam vrijdag 3 februari naar Mezz. Ze brachten hun vrienden van Bizkit Park en dj-team Goe Vur In Den Oto mee en voorprogramma Team Wasted kwam uit Breda. Kwamen de bezoekers wachten op de hit ‘T-Shirt Van Metallica’ of zat er meer in het vat? Het laatste, ondervonden wij.

Team Wasted & Bizkit Park

“Het is pas echt rock ’n roll als ze je eigen slipje terug het podium op gooien,” aldus zanger Frank Dr Skibril van de Bredase wasted edge yolo-core band Team Wasted. Van de Power Rangers tune bij opkomst gaat inderdaad ‘Alles Naar De Klote’, of toch een hoop. We krijgen meezinger “Pils en pep en peuken en pillen”, een cover van ‘Breaking The Law’ (lalalala), strandballen en opblaaskrokodil, een hoop confetti uit de bladblazer en andere zooi naar het publiek tot ‘Vuile Vieze SOA-kut’ en twee mannen in hun blote lul op het podium of tussen het publiek. Team Wasted is Bredaas eigen carnavaleske, best wel platte yolo band, tot de bittere ernst van Frank die in een nummer over je kleren uittrekken inderdaad de daad bij het woord voegt. Tot zover het lokale tintje.

Na de ombouw neemt Bizkit Park het podium over. Gehuld in Adidas trainingspakken of Amerikaanse sport outfit komen de Vlaamse bloedbroeders van Fleddy Melculy om een feestje te bouwen. Ze noemen zich Nu-Metal tribute band en dat is exact wat je krijgt. Grote hits van grote bands uit het recente verleden, strak gespeeld en vol vuur gebracht. Van Papa Roach, Korn, System Of A Down, Slipknot, Linkin Park, ‘In The End’ “voor de meisjes”, Drowning Pool en vooral veel Limp Bizkit. Met het verschil dat je nu niet één maar twee Fred Dursts krijgt of twee Serj Tankians. Het is een feest der herkenning en een ideale opwarmer voor Fleddy Melculy, veel headbangers en wat mosh pits, Mezz is er klaar voor.

Bizkit Park

Fleddy Melculy

Fleddy Melculy

Fleddy Melculy scoorde vorig jaar in Vlaanderen én Nederland een hit met ‘T-Shirt Van Metallica’ en daarop drijvend weet hij Mezz zowat uit te verkopen. Dat én het album ‘Helgië’ dat vol staat met stevige, snelle metal met grappige teksten over vegetariërs die geen vlees eten, maar wel vis, Apu van de night shop, smartphones, broodautomaten zonder brood of iets simpels als je sleutels kwijt zijn. Ontstaan uit De Fanfaar, de band waarmee Urbanus in 2015 in Mezz optrad, is Fleddy een metal monster dat een dikke plaat afleverde en de zaal vanaf opener ‘Fuck You Fleddy!’ mee heeft. Geef toe: het is heerlijk om mee te brullen dat je je sleutels kwijt bent. Behalve die lekkere metal om te lachen is het ook een goeie show: Apu van de nightshop komt nog even meedansen met zijn slang, Bifi-rolls in het publiek gooiend, fan Ramon krijgt een verjaardagscadeau van zijn vrienden dat Fleddy hem overhandigt en mag stage diven en na climax ‘T-Shirt van Metallica’ volgt er nog een speciale toegift. De broeders van Goe Vur In Den Oto en Bizkit Park brengen samen met de band een ode aan Sepultura’s ‘Refused Resist’. Daarna wordt de dj-booth van Goe Vur In Den Oto, ook bekend van Studio Brussel, het podium opgereden voor de after party.

Wie het album ‘Helgië’ kent en de liedjes kan waarderen, moét Fleddy eens live gaan zien de komende tijd. Hij plaatste vanmiddag nog een plaatje op Facebook, met Beyonce, bij de Belgische muziekprijs MIA’s voor ‘beste metal met een komische ondertoon.’ Zeker en vast Fleddy!

Gezien: Team Wasted, Bizkit Park, Fleddy Melculy. Mezz, vrijdag 3 februari 2017.