Klub Bulk maakt debuut in Pier 15

Zaterdag voor de eerste keer in het skatepark

Interview: Daniël Hereijgers ,

Klub Bulk, naar eigen zeggen “het creatieve feestje van Breda”, spreidt zijn vleugels en organiseert voortaan alternatieve dansavonden in Mezz én Pier 15. Aanstaande zaterdag 26 november is de eerste keer in het skatepark. De programmering blijft zorgvuldig geselecteerd door Maarten Fransen en biedt een palet van experimenteel, house, techno, future beat, bass music, hiphop, rap, soul, funk, disco, alom elektronische muziek of live performance. En dat gekoppeld aan bijzondere visuals en decor. Wij spraken Maarten over de vernieuwingen.

Je gaf in 2014 al aan te willen samenwerken met Pier 15 en nu is het zover. Maak je daar andere keuzes dan in Mezz? Wat past bijvoorbeeld wel in Pier 15 en niet in Mezz of andersom?
“Oei, dat is een goede vraag! Ik maak niet per se andere keuzes qua programmering, het is vooral de 'over all' sfeer die verschilt. Waar de Mezz een clean poppodium is met een wat hoger podium en plafond, heeft Pier 15 een duistere club vibe en een toegankelijker lager podium en plafond. Hierdoor is de setting in Pier 15 wellicht als intiemer te benoemen. De capaciteit van het aantal bezoekers dat we kunnen ontvangen, zit precies tussen de kleine en de grote zaal van Mezz in, die stap is in het verleden wel eens te groot is gebleken...”

Zaterdag de 26e is de eerste in de Pier, waarom moéten mensen komen?
“Het vrijzinnige Klub Bulk in een venue gelegen op het experimentele Haveneiland, klinkt als een goede match toch? Los daarvan staan er vier sicke acts op het programma; FilosofischeStilte, Vincent-Paolo, Kijk Een Ster en Appiah. Verder gaan we groots uitpakken met licht & geluid, vj Rawparigi en het decor van Maaike Canne om de beleving compleet te maken.”

Ik zag dat je in Mezz ook Top-R erbij betrok, voorheen een  repetitieruimte. Wat voor kansen wil je daar pakken?
“Het is in eerste instantie bedacht om de avond meer dynamiek te geven en de bezoekers verder het gebouw in te trekken. In combinatie met de rookruimte willen we zo voorkomen dat mensen met één been buiten staan. Het is natuurlijk ook tof om de ruimte te laten hosten door labels, andere partijen of een 'all-nighter' te gunnen aan een lokale act. Bij de eerste keer zagen we al dat de bezoekers op en neer liepen tussen de ruimtes en nauwelijks buiten kwamen, wat ons betreft is die missie geslaagd!”

In het Klub Bulk team is ook het één en ander veranderd als ik me niet vergis?
"Ja, dat heb je goed gezien! Maaike Canne heeft ons team versterkt, ze is verantwoordelijk voor de vernieuwde huisstijl en het decor. Voor de affiches en andere uitingen werkt ze samen met de heren van Thunder&Bold, die het van typografie voorzien. Verder is Rinse Staal erbij gekomen als financieel adviseur en sfeer expert. Ik ben nog steeds de programmeur en verbindende factor, waarvoor ik op mijn beurt zo nu en dan stille spinnen in mijn web inzet, zoals Cintasoul, Stefan de Klein, Elry Smits en de volgende editie ga ik misschien samen met Michiel Gardner, a.k.a. Shourai, programmeren. Dat is fijn, sparren met gelijkgestemde gasten uit andere steden!”