3voor12/Breda tipt: Breda Barst '15

Acht must-sees in het Valkenberg dit weekend

Tekst: Kyki Vermaire & Daniël Hereijgers, foto: Magnus Gommers ,

Het is weer bijna tijd voor Bredaas mooiste festival! Zo’n 32 acts, lokaal talent en dance in twee dagen, verspreid over vier podia. Waar moet je beginnen? Vrees niet! Om je een beetje op gang te helpen, is 3voor12/Breda ook dit jaar je hoop in bange dagen. We presenteren hier de must-sees volgens ons. Bands en acts waar wij zelf heel veel zin in hebben. Zorg dat je ze niet mist!

Angstgegner

Kort, explosief en een razend tempo. Kun jij het bijhouden? Zaterdag. De Spaanse Kraag, 16:15 uur.

TANK86

Tsja, ‘tegenover’ Angstgegner dat wordt kiezen voor de fans van het hardere werk. TANK86 zal als lokale favoriet veel volk trekken, helemaal nadat de instrumentale metal band in januari het album ‘Obey’ uitbracht. TANK rockt, altijd. Ook om 16:15 uur op het Amstel Podium.

PAUW

Deze psychedelische rock band was vorig jaar de meest geboekte act ooit tijdens de Popronde met 28 optredens. Dat was de opmaat voor meer; 3voor12 verkoos vorige week het album ‘Macrocosm Microcosm’, dat op 7 november uitkomt, tot een van de tien meest belovende Nederlandse releases van dit najaar. Laat je meevoeren naar ‘Shambhala’, voor het Amstel Podium, vanaf 17:45 uur.

Herder

Hard en op de overtreffende trap vinden we de Herder. Provocatie, donker, onheilspellend  zijn enkele kernwoorden waar de band zich mee associeert. Ze stormen op zaterdag in De Spaanse Kraag om 22:00 uur.

Tunnelvisie

Enige tijd geleden heeft deze band zijn plaats veroverd op Breda Barst als ‘Mezz Barst
Winnaar’. De bij het Rapcore Collectief aangesloten band maakt keiharde raprock en zorgt voor een feestje! Kom kijken en ‘leef je leven!’ Tunnelvisie ramt zondagmiddag om 14:00 uur op het Amstel Podium.

Skippabeat

Een vette vrolijke band met veel ervaring, een flinke dosis passie, energie en heel veel  plezier. Dansen is een must! Zien we jou ook (links)vooraan het podium dansen met de grootste smile op je gezicht? Ja? Mooi, Amstel Podium, zondag 15:10 uur, tot dan!

The Greatest Handshake

We bevelen uiteraard alle winnaars van Mezz Barst aan, dit is een goedmakertje van vorig jaar. Toen kon The Greatest Handshake uit het Vlaamse Diest als voorrondewinnaar door omstandigheden helaas niet op Barst aantreden. Nu verwachten we niets minder dan een gesloopte Spaanse Kraag van dit punk-rock-noise-geweld makende drums, basgitaar en zang trio. Zondag, 17:15 uur in de Spaanse Kraag.

Double Veterans

We zagen deze drie Belgen al het Surf & Turf podium afsluiten tijdens Snipperdag. Double Veterans klinkt af en toe een beetje als The Blackbox Revelation, maar dan vinniger en veel gevarieerder, want met een gitaar meer. Van garage naar harde lofi en meer psychedelisch, eind mei al een aanrader voor september dus. Zondag, Spaanse Kraag vanaf 20:15 uur.