OnderstroomBreda presenteert concertreeks

Openingsconcert vrijdag 27 maart is meteen afscheid Para

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Vanaf deze week is er alweer meer nieuw bloed in de Bredase concertscene: OnderstroomBreda. Een nieuw initiatief dat je volgens het persbericht “meesleurt naar verrassende bands op inspirerende Bredase locaties. Twisten over smaak beginnen we niet aan, wel over het aanbod.” Soms nog op geheime locaties, maar we weten al wél de eerste drie bands. Met aanstaande vrijdag 27 maart al Sexton Creeps in Para. Drie gelijkgestemde muziekliefhebbers Jaap den Hollander, Patrick Hoksbergen en Frank Delhij organiseren optredens op unieke locaties.

Als OnderstroomBreda willen zij ruimte bieden aan een mix van (pop)muziekstijlen op verrassende en toffe locaties in Breda. De voorkeur ligt bij bands uit het genres als indiepop, new wave/post-punk, nu wave, shoegaze, psychedelische rock, krautrock en electro. En ambities zijn er ook: “Door maandelijks een optreden van nationale en internationale bands op zo’n locatie neer te zetten, bouwen we langzaam een publiek op dat hun weg naar dit initiatief steeds beter weten te vinden. We stemmen dit af op andere initiatieven om zo een impuls te geven aan het Bredase popklimaat.”

De eerste agenda van OnderstroomBreda:

  • Vrijdag 27 maart Sexton Creeps in Para. Het Groningse Sexton Creeps is een collectief dat diep geworteld is in de experimentele en psychedelische muziek. Ze combineren donkere guitaargrooves met soundscapes en effecten, gemaakt door een grote diversiteit van instrumenten. Entree: € 3,-
  • Zaterdag 18 april AC Berkheimer in Electron
  • Vrijdag 22 mei The Underground Youth in Pier15

Meer info vind je op de website van OnderstroomBreda.