Thrashbangers: muzikale agressie, patch jacks, maar vooral een groot feest

Maak kennis met het brein achter Thrashbangers night

Interview: Kyki Vermaire ,

Regelmatig zien we het voorbij komen in de agenda en zijn we erbij: Thrashbangers Night. Een maandelijks terugkerend evenement in Mezz. Wie zit er achter dit evenement en wat is het eigenlijk? Wij spraken met de master himself, Bas van Poppel.

De 27-jarige webdeveloper Bas van Poppel uit Breda heeft een brede muzieksmaak. Geïntroduceerd in de metalscene door zijn zus en luisterde vroeger naar bekende namen zoals Metallica en Rammstein. Vanaf zijn eerste concert is de liefde voor metal gaan groeien en die liefde is nu zover gegroeid dat hij zijn eigen evenementen organiseert. Je kan dus wel degelijk spreken dat hij van zijn passie zijn werk heeft gemaakt.

Thrashmetal staat bekend om zijn snelheid en agressie, maar waar het bij Bas en Thrashbangers vooral om gaat is de intense beleving van de muziek. Op de vraag wat er het eerste in hem opkomt bij het horen van de muziek(stijl) antwoordt hij met een brede grijns: “Je weet wel, patchjacks, lange haren, keihard headbangen en een flinke moshpit.” Het publiek beleeft de muziek intens en maakt er samen altijd een groot feest van. “Je wordt in de pit omver gebeukt, maar vervolgens altijd met een lach opgeraapt.” Gedreven door zijn passie startte hij samen met een vriend ‘Staalzucht’. Na een lange periode van hard werken eiste, door diverse factoren, in 2012 de moeheid in het staal zijn tol.

In januari 2014 werd Mezz café opgeheven en gedoopt tot kleine zaal. Dit was een goede kans om de ijzeren draad weer op te pakken. Bas creëerde een nieuw maandelijks evenement waarbij goede muziek, gezelligheid en een goed feestje centraal staan. Zo werd Thrashbangers Night een feit.

Met de support van de local scene draait hij nu bijna een jaar, met uitzondering van de zomerperiode, zijn Thrashbangers night. Na de eerste editie, Koningsnacht 2014, volgden er nog zeven edities en de achtste is op komst (donderdag 19 maart a.s.). Met dit evenement wil Bas het liefst zo groot mogelijk worden. Toch blijft het soms lastig, maar de metalhead blijft ijzersterk en volhardend. Hij heeft er vooral heel veel plezier in. Hij wil Breda graag bieden wat tot vorig jaar nog ontbrak. Een flinke dosis herrie, diversiteit, veel bier en plezier. In zijn creatieve brein spelen genoeg ideeën, zo host hij tijdens de 19e POBparade het podium in de kleine zaal van Mezz waar negen bands het publiek omver zullen blazen.

Naast de drukte van zijn fulltime baan, reizen en zelf concerten bezoeken blijft Bas positief en met beide benen op de grond staan. “Gewoon stug volhouden en positief blijven!”