Psychedelische band PAUW treedt morgen op in Mezz

Een uitverkochte clubshow voor de rockband in Breda

Tekst: Chantal van Strien ,

PAUW is met 38 shows de meest geboekte band uit de Popronde geschiedenis. Met optredens bij 3FM, 3voor12 Radio en De Wereld Draait Door maken de vier mannen hun debuut op radio en tv. Morgen staat PAUW in een uitverkochte Mezz. De enige clubshow zonder support voordat de band de zomerfestivals gaat bestormen. 3voor12/Breda stelt een aantal vragen aan frontman Brian Pots.

PAUW’s eerste single 'Shambhala' werd door 3voor12 uitgeroepen tot Single van de Week. Het succes van de afgelopen tijd heeft PAUW zelf ook verrast. Naar eigen idee maken ze niet echt de meest commerciële muziek, maar wordt het toch aardig goed ontvangen allemaal. "Het is lastig om te beseffen. We maken gewoon muziek die we mooi vinden en waar we zelf achter staan. Er komen veel toffe boekingen binnen en we hopen natuurlijk dat dit na de festivalzomer zo door blijft gaan. We zijn op dit moment druk bezig met schrijven voor het album en hopen deze in het najaar uit te brengen. Daar zouden we natuurlijk ook graag een toffe clubtour bij willen doen. We willen zoveel mogelijk spelen."

De Wereld Draait Door is absoluut één van de factoren die PAUW heeft geholpen aan het succes van de laatste tijd. "Zij gaven ons de kans om onze muziek te laten horen en zien aan een erg groot en breed publiek. Er kijken altijd super veel mensen naar dat programma en daar zaten tot nu toe heel veel nieuwe fans tussen."

PAUW gaat wat mooie festivaloptredens tegemoet onder andere Welcome to the Village en London Calling. "We kijken uit naar alle toffe plekken waar we zullen spelen en het is altijd erg leuk dat we allemaal nieuwe mensen leren kennen. Wij komen zelf uit Twente en we repeteren in een varkensschuur in het dorpje Haaksbergen. Het is altijd een gave ervaring dat we uit een klein rustig dorpje vertrekken om vervolgens na een lange autorit ergens aan de andere kant van Nederland voor een flink aantal mensen op te treden."

Voor alle liefhebbers van psychedelische 60’s en 70’s rock morgen in Mezz Kleine Zaal. Een van de laatste mogelijkheden om de band van heel dichtbij te zien.