Avondje rammen in Mezz met Peter Pan Speedrock

Publiek mosht het concert door

Tekst: Tessa Gorissen, foto's: Debbie Schoone ,

Peter Pan Speedrock doet na twintig jaar nog altijd mee in de muziekwereld en speelt met evenveel energie als voorheen. Het einde is nog lang niet in zicht voor deze band. De rockabilly punk metalband vrijdag 6 maart 2015 stond samen met de Bredase Tio Gringo in de Jupiler zaal van Mezz.

De avond begint met Tio Gringo in een halfvolle Jupiler zaal. De country metalband heeft deze avond hun albumpresentatie in hun stad Breda. De muziek staat bekend als country met een vleugje metal, psychobilly en rock ’n roll. En dat is precies wat op dit album weer goed terug te horen is. Vanaf de eerste minuut geven ze zich volledig om hun nieuwe album 'Reign in Mud' aan het publiek te tonen.

Geconcentreerd, maar toch met een glimlach op hun gezicht, spelen ze elk nummer. De muziek van het tweede album van deze trash country band slaat aan en de zaal gaat uit zijn dak. Ook de rednecks op het podium vermaken zich prima. Met twee paaldanseressen als extra aankleding en zang die wordt afgewisseld tussen Maurice 'Mo' Kusters en Bonny Hubers van Assenraad laat de band zien dat ze prima in de country scene thuishoren. Het album wordt met veel enthousiasme ontvangen. Band en publiek vullen elkaar aan. Er wordt meegezongen, geklapt, een kleine moshpit ontstaat aan het eind van de show. Met nieuwkomer 'Tequila In The Blueglass', waarbij de zaal nog een shotje tequila kan halen bij Bonny, beëindigen de Bredanaren hun show.

Dan is het tijd voor Peter Pan Speedrock. Zonder de aankondiging van mascotte 'Dikke Dennis' komt de band het podium op. De band knalt de eerste nummers uit de speakers, waar het publiek meteen goed op reageert. Een moshpit komt op gang, iedereen schreeuwt mee met de nummers. Het iets kalmere publiek staat op de trappen of bij de bar, maar dit neemt niet weg dat zij ook enthousiast zijn om de band te zien spelen. Een minpuntje: aan het begin van de show staat de microfoon veel te zacht, waardoor de zang van Peter van Elderen op de achtergrond komt. Na een aantal nummers is dit echter weer opgelost en luidt de stem door de zaal.

Wel is het af te vragen waar een deel van het publiek nou voor komt. Komen ze voor de muziek of voor een avondje moshen? Dit hoort juist bij deze band. Het tempo ligt hoog vanavond en de band bewijst dat rust niet met de jaren komt. Na iets meer dan een uur eindigt de band een strakke show zonder toegift. En na een aantal handjes te hebben geschud met hun publiek lopen de mannen het podium af.

Gezien: Tio Gringo, Peter Pan Speedrock. Jupiler zaal Mezz, vrijdag 6 maart 2015.