Grey en Electron halen Californische garage punk band The Garden naar Breda

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Zaterdag 14 maart staat er opnieuw een internationale underground band op het programma van Electron. The Garden treedt vanaf 20:00 uur op in het Electron Café, waarbij het Nederlandse The Iguana Death Cult uit Rotterdam, Zevenbergen en Breda het voorprogramma zal verzorgen. De optredens worden weer mogelijk gemaakt door Grey.

Tweeling Wyatt en Fletcher Shears uit Orange County in Californië gebruiken hun eigen Vada Vada taaltje en maken een muziekgenre met een mix van elektronische punk door basgitaren en drums. De band haalt inspiratie uit het classicisme van de punk, maar is ook vatbaar voor invloeden uit hip hop en big beat electronica uit de jaren negentig. Alweer haalt Grey een bandje van het beroemde Burger Records label naar Breda. Grappig anti-punk detail: Hedi Slimane koos de androgyne broers in 2014 als muzen voor Saint Laurent Paris en liet ze de mannenshow in 2014 lopen. Volgens de jongens is de band als een kunstproject, dat blijvend in ontwikkeling is. Nog steeds rauw als in het begin, maar altijd in beweging.

Het voorprogramma van deze avond is voor Iguana Death Cult met hun versie van psychedelische melodieuze garage. De band haalt haar inspiratie uit sixties bandjes maar ook uit punk en hedendaagse bands als Thee Oh Sees, Ty Segall en Night Beats.

Kaartjes in de voorverkoop zijn € 6,- bij Electron, Grey, Tunesville, Velvet en Bonk en kosten € 7,50 aan de deur.