Bo Saris funkt in een uitverkochte Mezz

Soulman blijft braaf op de bh aan microfoonstandaard na

Tekst: Genevieve Smans. Foto's Sabrina Mollen. ,

Boris Titulaer won in 2004 het tweede seizoen van talentenjacht ‘Idols’. Vanaf 2013 maakt hij muziek onder de naam Bo Saris (Bo is de afkorting van Boris en Saris is de meisjesnaam van zijn moeder). In april vorig jaar kwam zijn album 'Gold' uit, met de singles 'The Addict', 'Little Bit More' en 'She’s On Fire'. Eind januari verscheen onverwachts een gratis te downloaden, nieuw nummer: 'One Mo’Gain'. Zaterdag 28 februari stond hij in een uitverkochte grote zaal van Mezz.

Eerst zijn Jared & The Innovated Souls aan de beurt. Vier perfect gestijlde mannen komen het podium van Mezz oplopen. Zanger Jared Hiwat keurig in pak, inclusief bolhoedje, de rest van de band ook in pak en met een rood strikje. De band speelt voornamelijk covers van bekende pop/soul artiesten, zoals Bruno Mars en Robin Thicke. Ook spelen de vier mannen twee zelfgeschreven nummers. Hierin zijn de invloeden van de eerder genoemde Bruno Mars en Michael Jackson te horen. Later deze avond komen we Jared weer tegen, hij zit namelijk in het achtergrondkoortje van Bo Saris.

Na een klein kwartiertje komt de zevenkoppige band tevoorschijn vanachter de oranje backdrop met ‘Bo Saris’ erop. Bo laat zijn soulvolle kant al snel zien door hier en daar wat adlibs met kopstem door de nummers te gooien. Bij single 'She’s On Fire', dat het bijna hetzelfde basloopje als 'You Know I’m No Good’ van Amy Winehouse bevat, komt het publiek los. De twee dansende achtergrondzangers, die overigens aan het achtergrondkoortje van dezelfde Amy Winehouse doen denken, dragen bij aan een fijne sfeer.

Bij het nummer 'Change' loopt Bo het podium af en geeft gitarist Memru Renjaan een indrukwekkende solo. Na afloop van dit nummer loopt de rest van de band ook van het podium. Iets later komt Bo Saris terug met een akoestische gitaar. Hij vraagt zachtjes aan het publiek of de mobiele telefoons weg mogen, want dit stoort in zijn in-ears. Dan zet hij akoestisch het nummer 'Tender' in, dat volledig met kopstem wordt gezongen. In de zaal klinkt het ge-shhh van de geïrriteerde fans. Na dit nummer komt de rest van de band weer op het podium en spreekt de van oorsprong Limburgse zanger zijn publiek in het Engels toe. Hij vraagt het publiek de kleine dingen in het leven te waarderen. Hiervoor krijgt hij een daverend applaus.

Het is knap dat Bo Saris zo hoog en gecontroleerd met kopstem kan zingen, maar het wordt op een gegeven moment iets te veel van het goede. Na het eerste nummer van de toegift lijkt Bo Saris gedachten te lezen: "Breda, zijn jullie een beetje klaar met die sentimentele shit? Are you all ready to bounce with me?" Vanaf nu wordt er gefunkt en gedanst. Niet alleen door het publiek in de zaal, maar ook op het podium showt Bo samen met zijn twee achtergrondzangers zijn moves. Als afsluiter speelt hij zijn catchy nieuwe nummer 'One Mo’ Gain', wat lijkt op ouder materiaal van Prince.

Bo Saris heeft indrukwekkende vocale capaciteiten en daarnaast heeft hij een strakke band achter zich. Muzikaal gezien is alles dus dik in orde. Toch blijft de hele performance een beetje aan de brave kant. Dit ligt in ieder geval niet aan de items die verstopt zijn op het podium, er hangt namelijk een witte bh aan de microfoonstandaard bij het drumstel en een konijnenmasker bij het gitaarrek.

Gezien: Jared & The Innovated Souls, Bo Saris. Zaterdag 28 februari 2015, Mezz.