Vrijdag, 20 jaar POB: Amariszi, Rita Lynn en Lost Lions of India

POB stoft concept 3! af voor jubileum

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

In 2015 viert POB haar 20-jarig bestaan en viert dat natuurlijk met live muziek en optredens. POB start het feestje aanstaande vrijdagavond 30 januari 2015 in de grote zaal van Mezz met optredens van Amariszi, Rita Lynn en Lost Lions Of India. Onder de noemer 3! stappen deze drie bands het podium op, niet alleen om de 20 jaar te vieren, maar volgens PopOrganisatie Breda (POB) “ook om te laten zien én horen dat het zeer zeker wel goed zit met de kwaliteit die uit Breda en omstreken komt!”

Amariszi verwerkt op eigen wijze de Balkan in haar muziek, doorspekt met pop, reggae, folk en swing. Originele composities en zeer toegankelijke muziek voor een breed publiek: een aanpak waarmee ze afgelopen jaren een stevige positie binnen de (inter)nationale Balkan-scene verwierf. Opvallend is de rol van de Bredase zangeres Merel Simons, die het boegbeeld vormt van de groep. Amariszi maakt van elk optreden een feest.

De naam Rita Lynn zegt veel over de muziek die deze band maakt, maar ze zou ook het meisje kunnen zijn waarover veel van de liedjes gaan. De naam Rita Lynn klinkt Amerikaans en zo is de muziek ook. Als je luistert naar de muziek dan proef je de invloed van country, americana en een vleugje jazz. En dat alles dan weer doordrenkt met de klank van de Zundertse blues.

Lost Lions of India was al geruime tijd actief in het regionale muziekwereldje toen ze begin 2013 een nieuwe koers insloeg en dat direct verzilverde met het uitbrengen ‘ Savannah Dreams’. Drummer Dennis Mols en bassist Rob Couweleers leggen de solide fundering waarover gitaristen Adam Couweleers en Robbert van Elewout de melodieën en solo's heen, over en onder kunnen vlechten. Frontman Tom Neven spreekt met zijn stem en uitstraling een groot publiek aan.

POB en Mezz presenteren 3! met Amariszi, Rita Lynn en Lost Lions Of India, vrijdag 30 januari 2015 in Mezz. De zaal gaat open om 20:00 uur, kaartjes kosten in de voorverkoop € 7,- en aan de deur € 9,-.