Grey en Electron halen underground band The Paperhead naar Breda

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Woensdag 28 januari staat er, na eerder Holy Wave, Hellshovel, Far-out Fangtooth en The Homesick in 2014, alweer een internationale underground band op het programma van Electron. The Paperhead treedt vanaf 20.00 uur op in het Electron Café, waarbij het Nederlandse Mooon het voorprogramma zal verzorgen. De optredens worden mogelijk gemaakt door Grey. Kaartjes in de voorverkoop zijn € 6,- en € 7,50 aan de deur.

The Paperhead werd in 2009 gevormd en is beïnvloed door The Beatles en Syd Barrett van de vroege Pink Floyd. Na live optredens in de ‘do it yourself’ (DIY) Nashville scene en het opvoeren van hun eigen ‘happenings’, compleet met lichtshows, bracht de band haar debuutalbum ‘Focus In On The Looking Glass’ uit in 2010. ‘Africa Avenue’ is het nieuwste album uit 2014, vernoemd naar de straat waar de bandleden als kinderen uithingen en werd geschreven en opgenomen door de groep zelf in de garage van bassist Peter Stringer-Hye. Het geluid is geïnspireerd door psychedelica, maar wordt hier uitgebreid met elementen van avant-pop, cosmic country, acid folk en krautrock. Tijdens de huidige Europatour wordt in Nederland enkel Breda en Amsterdam aangedaan.

Mooon is een piepjonge band, ontstaan in 2013 in Aarle-Rixtel die “moderne psychedelische garage blues belooft met uitstekende melodieën.” Het trio bestaat geheel uit familie: broers Tom en Gijs de Jong met neefje Timo van Lierop.

Grey Records en Stichting Electron gaan in 2015 structureel de samenwerking aan in de programmering van nieuwe, opkomende underground bands in het Electron Café. Bijvoorbeeld op 20 februari met Factotum en Taos Humm.