SaturdayNightLive: catchy raprock met een funky twist

Myllie ‘tuned’ in als voorprogramma

Tekst en foto's: Kyki Vermaire ,

Wie een goed biertje wilt drinken èn live muziek wil, komt op zaterdagavond naar Catch22. In samenwerking met POB biedt de kroeg een podium aan diverse bands. Zaterdag 17 januari staat de avond in het teken van raprock. Tunnelvisie en Rank & File staan op de planken en als verrassing speelt Myllie Tunes als voorprogramma.

Gewapend met enkel haar gitaar en witte bandana staat de Bredase singer-songwriter Myllie Tunes op het podium. Ook al was zij niet als voorprogramma aangekondigd, er zijn genoeg mensen aanwezig die haar muzikale kwaliteiten waarderen. Voor het podium staan fans, vrienden en medemuzikanten. Haar stem heeft een groot bereik, het rauwe randje is prettig en past bij haar. ‘Mary Sue’ is een van haar eigen nummers en gaat over een liefde niet wederzijds is. Op deze avond is de liefde tussen Myllie en het publiek wèl wederzijds.

Het vijftal Hans, Rogier, Vincent, Niels en Joris luistert naar de naam Tunnelvisie. Laat je niet misleiden door de naam, de band bekijkt de wereld breder door rock en hiphop te combineren. Invloeden van onder andere Osdorp Posse en Limb Bizkit zijn duidelijk te horen. Het Brabantse accent is zeker aanwezig, zelfs op de trui van Rogier. De voetjes gaan van de vloer en ‘mascotte’ Daniël voegt zijn aandeel toe door te crowdsurfen. De band heeft sinds kort een nieuwe drummer (Hans) en hij staat zijn mannetje. De funky geluiden uit de gitaar van Rogier geven een fijne twist en het publiek heeft het uitstekend naar zijn zin.

Tunnelvisie doet wat ze belooft, een feestje bouwen. De nummers ‘Zakenman’, ‘De Hamer’ en ‘Leef Je Leven’ (EP 'Poppenkasten') vliegen voorbij en de set wordt afgesloten met ‘Poppenkasten’ en ‘Kletskoek’. Op verzoek wordt ‘De Hamer’ (Zaag) nog een keer gespeeld. Het publiek heeft genoten, altijd beter dan ‘je leven naar de klote!’

“Leon, heb je wel voldoende ruimte op het podium?” De frontman van Rank & File haalt zijn schouders op. “Ach, ik ben niet zo groot dus dat komt wel goed.” De Bredase rapcore band Rank & File speelt als derde en laatste act. Bekend om zijn energieke sprongen en beenie staat Leon samen met Peter (hoedje), Pieter en Amadeus op het podium. Ook al is het wat later op de avond, de energie blijft tot het einde hangen. Vanwege de kleine ruimte ontbreken de vele jumps van de frontman, maar dat mag de pret niet drukken. Een goed optreden met lyrics die gaan over maatschappelijke thema’s (In The Name Of My God) en over persoonlijke ervaringen ('Attraction'). Oudere nummers zoals ‘Gap Generation’ en ‘Kill The Beast’ worden afgewisseld met twee nieuwe nummers ‘Burn My House Down’ en ‘My Truth’.

Peter levert weer uitmuntend gitaarwerk en Amadeus heerst over zijn drumstel. Pieter speelt lekker en funky op zijn bas. Leon zijn longinhoud is nog steeds dik in orde en zijn stem blijft goed klinken. De set wordt afgesloten met ‘Killing In The Name Of’ van Rage Against The Machine.

Het podium is klein en het oogt snel ‘vol’, maar deze avond was geslaagd. Voor de drie bands, die achteraf gezellig bleven en een biertje met elkaar dronken leek het geen probleem. Het publiek was enthousiast en deed wat zij wilden. Vooraan bij de bar rustig(er) een biertje drinken of bij het podium de drukte opzoeken.

Gezien: SaturdayNightLive met Myllie Tunes, Tunnelvisie en Rank & File - Catch22