Uitverkochte editie Thrashbangers

Zaal lijkt toch half leeg

Tekst: Tessa Gorissen, foto’s: Daniël Hereijgers ,

De eerste editie van Thrashbangers in 2015 is een feit. Deze nu al bijna traditionele metalavond in de Kleine Zaal van Mezz heeft deze keer flink uitgepakt. Met metal bluesband Mourn, thrash post-metalband Hilton Dive en afsluiter Onheil belooft het een geweldige avond te worden.

Mourn heeft de eer om deze editie van Thrashbangers te openen. Ondanks dat ze een nieuwe gitarist zoeken, staan de mannen toch op het podium. Voor misschien wel het laatste optreden met gitarist Kas Kluitman dus. De zaal begint langzaam vol te lopen. Deze metal bluesband warmt het publiek goed op met relatief softe metal. De menigte en de band kijken tevreden en gaan nog een mooie avond tegemoet.

Tijdens de Bredase Hilton Dive staat de zaal vol. Het is uitverkocht. Iedereen is gekomen om een voorproefje te krijgen van het nieuwe album. De thrash post-metalband straalt van plezier en terecht. Ze zetten een strakke show neer en het publiek ontvangt de nieuwe nummers met een groot applaus.

Onheil is de hoofdact van deze Thrashbangers editie. Als ze het eerste nummer inzetten is de zang bijna niet te horen. Ze doen een iets langere soundcheck en al snel is het probleem opgelost. Ondanks dat ze zich er helemaal voor geven, weten ze het publiek maar voor een deel voor zich te winnen. De zaal loopt langzaam leeg en al snel is nog maar de helft over. De Dordtse band speelt met veel energie verder en maakt er een goede show van. Ook weerhoudt dit de menigte niet om tijdens de laatste twee nummers een kleine moshpit te vormen. Een goede afsluiter van een geslaagde metalavond.

Gezien: Thrashbangers Night. Mezz Kleine Zaal, vrijdag 16 januari 2015.