Verslag van Club 3voor12/Breda goes electronic

Tekst & foto's: Cerafil ,

De kleine zaal is deze vrijdagavond 9 januari open vanaf 20:00 uur en Tesla55 speelt de zaal al warm met wat elektronische muziek. De zaal is vooral gevuld met de harde kern van 3voor12/Breda maar ook al met andere bezoekers. De funky muziek maakt al het een en ander los bij de aanwezige kinderen en het is leuk om te zien dat er een MIDI-controller op de cd-spelers is gezet. Moet kunnen.

Vanaf 21:30 uur begint de zaal goed vol te lopen en The Exploding Potatoes maken zich klaar om met hun optreden te beginnen. Buiten regent het nog flink en dus staat vrijwel iedereen binnen. Het geluid is perfect en het publiek is erg tam. Gewoon lekker luisteren en naar de lichtjes kijken. Halverwege het optreden beginnen er ook wat mensen uitbundig te dansen en bij het nummer ‘Self Medicate’ lijkt iedereen wel even te bewegen. De energie van T.E.P. is aanstekelijk en Sepp de vocalist geeft zoals altijd alles wat hij heeft.

Dan is het tijd voor Coco Bryce, maar waar is hij eigenlijk? T.E.P. is te vroeg klaar en de dj-booth ziet er akelig leeg uit. Maar al snel meldt Coco zich bij de decks. Vandaag begint hij met roots reggae, wat zal opbouwen naar trap, skwee, dub en andere stijlen die we graag horen van deze lokale duizendpoot. Het publiek is hier misschien te oud of te tam voor, ze blijven nog even nababbelen en spreken over een geslaagde avond.