Coco Bryce gaat met een sloot nieuwe tracks 2015 in

Vrijdag 9 januari in Mezz Kleine Zaal

Interview: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 9 januari aanstaande is de eerste Club 3voor12/Breda van 2015 in Mezz Kleine Zaal en we gaan elektronisch. De slotact is dj/producer Coco Bryce. Mik wat dubstep, hiphop, rave en beats in een blender en je hebt een aardig beeld van zijn muziek. Bryce zit al bijna twintig jaar in het vak en dat is te horen. Aan ervaring geen gebrek. De elektronische dubstep van Coco Bryce luisterde al menig feestje op. We vroegen hem naar 2014, de vooruitzichten voor vrijdagavond én de rest van 2015.

Welke hoogtepunten uit 2014 neem je mee?
“Het jaar 2014 had voor mij niet echt noemenswaardige muziekale hoogtepunten die ik mee neem. Begin december heb ik een 7" EP uitgegeven op mn eigen labeltje MYOR en iets daarvoor heb ik een remix gemaakt voor 1000names, dat zijn twee bevriende producers uit Bulgarije. Plus wat EP's op cassette en een rave album op Bandcamp afgelopen zomer. verder ben ik weer redelijk veel tweedehands vinyl aan het kopen geweest. Iets wat ik in de voorgaande jaren bijna niet meer deed.”

Waar kijk je muzikaal naar uit in het nieuwe jaar?
“Ik heb in de afgelopen weken, dus nog in 2014, een hele sloot nieuwe tracks gemaakt die ik hopelijk ergens uit kan brengen op vinyl. Op het program staan in ieder geval een digi-EP op het Fremdtunes label met DJ Mace en een 12" op Shipwrec. Daarnaast kijk ik uit naar het fatsoenlijk leren bespelen van m’n melodica en Digi Dub maken.”

Wat kunnen we verwachten op Club 3voor12/Breda op 9 januari?
“Verwacht een wat rustigere set dan ik normaal gezien in een club zou draaien. Waarschijnlijk veel skweee en instrumentale hiphop met wat van m’n nieuwe producties er tussen.”