The Exploding Potatoes trapt veelbelovend jaar af op Club 3voor12/Breda

Vrijdag 9 januari in Mezz Kleine Zaal

Interview: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 9 januari aanstaande is de eerste Club 3voor12/Breda van 2015 in Mezz Kleine Zaal en we gaan elektronisch. De eerste act is The Exploding Potatoes (T.E.P.), de band met muzikanten uit Breda en Amsterdam. Ze omschrijven hun muziek als drum 'n' bass met heavy gitaar, diep ronkende bas en punk vocalen. De naam? Precies wat je overkomt als je naar de band kijkt en luistert: een volle zak chips die voor je gezicht ontploft. We vroegen Bredanaar Doc Sepp naar 2014, de vooruitzichten voor vrijdagavond én de rest van 2015.

Welke hoogtepunten uit 2014 neem je mee?
“Een absoluut hoogtepunt in 2014 voor T.E.P. was de release van onze EP ‘The Exploding Potatoes’. We hebben hier veel tijd ingestoken, zijn zeer tevreden over het resultaat en we krijgen er hele goede reacties op. Ook hebben we leuke live-shows gedaan, enkele regionale hoogtepunten waren onder andere Lokaal Kabaal bij de POBparade, het BUT Filmfestival en natuurlijk onze EP-presentatie onlangs in De Boulevard! Het was leuk om te merken dat het publiek heel enthousiast was en dat mensen goed los gaan op onze tunes. En we vinden het te gek om nieuwe plekken en mensen te leren kennen via onze muziek. Sowieso bedankt aan iedereen die T.E.P. in 2014 steunde!”

Waar kijken jullie muzikaal naar uit in het nieuwe jaar?
“We willen in 2015 veel optreden. Naast het optreden op Club 3voor12/Breda en een optreden in maart bij ACU Utrecht zitten er nog wat leuke dingen in het vat. Naar aanleiding van onze EP en live-shows is er interesse vanuit verschillende zalen en festivals. We noemen pas namen als de boekingen rond zijn, maar er zitten leuke dingen tussen en 2015 ziet er zonnig uit voor ons. Er komt wellicht zelfs een mini-tourtje over de grens met een bevriende band uit dat land. We houden het allemaal nog even spannend maar... natuurlijk laten we het meteen weten als alles 100% zeker is. Ook gaan we in 2015 aan ons eerste full-length-album werken en hopen het ook dit jaar te releasen. De nummers zijn in principe al ver af, het is alleen nog even een kwestie van fine-tunen, tijd en euros. Dus koop onze EP en kom naar onze shows, het geld wordt goed besteed aan meer muziek. En een beetje drank en drugs, hahaha!”

Wat kunnen we verwachten op Club 3voor12/Breda op 9 januari?
“Op Club 3voor12/Breda gaan we natuurlijk een vette show wegzetten: industrial-punk-drum&bass in your face! Verwacht een zeer energieke show met dikke beats, messcherpe gitaarrifs en punk/reggae vocals. Live gemixte videobeelden maken een belangrijk onderdeel uit van onze show en worden verzorgd door Switchdoctor Visuals. Deze man doet ook de visuals bij onder andere Tivoli, Mezz, Lowlands etcetera en wij zijn heel blij om hem als vaste vj bij onze shows te hebben. Kortom dat wordt een vet feessie op vrijdag 9 januari. Wij gaan het jaar effe goed inknallen met jullie! Wij hebben er veel zin dus dat komt zeker goed. Happy Newyear!”