#BB15: Fake Billy And The False Prophets: voor het betere last-minute invalwerk

Meer dansers dan bij Suikerbeat?

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Robbert Nijs ,

Gisteren nog op Club 3voor12/Breda in Mezz Kleine Zaal, daarna meteen door naar Apeldoorn voor een optreden bij de Popronde afterparty en vandaag weer terug naar onze stad voor Breda Barst om in te vallen voor As Elephants Are (dubbel geboekt). Zo maak je snel naam in Breda, Fake Billy And The False Prophets!

HET CONCERT: Fake Billy And The False Prophets, Barst Podium, zaterdag 19 september 2015

DE ACT
Ruige rock die uitnodigt om te dansen, daar is Fake Billy met zijn False Prophets uit Tilburg goed in. Erg goed, we zagen gisteren al dansende mensen in Mezz Kleine Zaal bij onze eigen Club 3voor12/Breda. Ze werken zich ook graag in het zweet, het viertal 'Sexy drummer' Dylan van Meurs op de drums, Mathijs Leeuwis op gitaar, Guus van Mierlo op de bas en zanger/gitarist Marijn Crins. Crins is lekker in zijn element als entertainende, uitdagende zanger en frontman en Mathijs Leeuwis wisselt geregeld tussen de smaken 'gewoon gitaar' of diezelfde gitaar versterkt via een Leslie kabinet als gierend orgel. 

HET PUBLIEK
Had al snel door dat dit de act is om op te dansen vandaag. Rijen dansende meisjes, we overdrijven niet. Er wordt enthousiaster en feller gedanst dan bij Suikerbeat op de lekker vieze rock 'n' roll garage muziek en de band pikt dat ook op.

KORTOM
Fake Billy And The False Prophets is uw naam voor het betere last-minute invalwerk. Uit Tilburg dus niet ver en met lekker pakkende nummers als 'Rusty Trombone', 'Pretty Boy' en afsluiter 'Celine Dion' is succes verzekerd.
 
Stemmen fluisteren dat Fake Billy And The False Prophets ook op de Popronde Breda spelen op 19 november. We gaan het zien!