#BB15: The Royal laat de Spaanse Kraag schudden

Extra kracht door geboeid publiek

Tekst: Tessa Gorissen, foto's: Emmelie Herwegh ,

Ze staan op meerdere podia door het hele land en nu ook op Breda Barst. The Royal laat het festival kennismaken met de echte metalcore. Op de zaterdag stonden ze in de Spaanse Kraag.

HET CONCERT:
The Royal, Spaanse Kraag, zaterdag 19 september 2015

DE ACT
Zodra The Royal het podium op komt, laat ze de Spaanse Kraag schudden. Hun metalcore trekt veel nieuwsgierige mensen in de tent. Als zanger Sem Pisarahu het publiek welkom heet, lijkt de microfoon veel te zacht te staan. Zodra de grunt begint, is het echter tot aan de achterkant van de Kraag en zelfs er buiten te horen. De band is in topvorm en laten dit dan ook overslaan op het publiek.

HET PUBLIEK
Moshpits beginnen vanaf de eerste minuut. Toch blijft het achterste deel van de Spaanse Kraag redelijk rustig. Ook publiek dat buiten de tent stond, komt naar binnen om te kijken naar de band die het terrein laat schudden. De menigte vermaakt zich, wat de band nog extra kracht geeft. En met een Wall of Death kunnen de voorste rijen ook niet anders dan meedoen.

The Royal toont Breda Barst metalcore van een hoog niveau en weet het publiek van begin tot eind te boeien. De energie spat van het podium en de show zal nog lang bij het publiek bijblijven.