#BB15: TANK86 krachtig op Barst

Het publiek wordt bedolven onder een muur van geluid

Tekst:Tessa Gorissen. Foto's Andre Joosse ,

Geen vocalen, alleen de hardheid van gitaren en drums. Dat is waar TANK86 bekend om staat. De band wordt ondertussen al gezien als dé huisband van Breda Barst. In de namiddag van de eerste Barstdag stonden ze op het Amstel Podium om het publiek te entertainen.

HET CONCERT:
TANK86, Amstel Podium, zaterdag 19 september 2015

DE ACT
In Breda is TANK86 al niet meer weg te denken, maar ook Breda Barst kan niet meer zonder. Zodra de band begint te spelen wordt duidelijk waar de band voor staat: een heavy geluid vult het Valkenberg. De harde gitaren en drums blazen het publiek omver. De Bredase band bewijst zichzelf weer tijdens deze foutloze set.

HET PUBLIEK
Hoewel de band vol energie hun show speelt en veel mensen zijn komen kijken naar deze huisband staat het merendeel stil. Enkelen laten echter hun metalkant zien en headbangen er op los. De band is instrumentaal, toch houdt hij de aandacht van het publiek. De kracht van het begin blijft de toeschouwers boeien.

Dat de band een bekende is van het festival is duidelijk. Veel Bredanaars zijn naar het Valkenberg gekomen om naar de energieke show te komen kijken.