#BB15: Rondé blijft in een stijgende lijn

Allemaal één

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Don Crusio ,

Rondé zag vorig jaar de allereerste single 'Run' al 3FM Megahit worden en werd genomineerd voor 3voor12's Song van het Jaar. Die prijs ging naar Dotan, maar het zaadje van Rondé was gezaaid, na veel succes in de Popronde is de band nu ook Serious Talent. De afgelopen weken had zangeres Rikki Borgelt wat last van keelontsteking en griep, maar de groep toert alweer. Leuk voor Breda: toetsenist Adriaan Persons en drummer Sharon Zarr komen allebei uit de stad. Nog een leuk detail: Zarr drumde bij Filet Au Fonque, dit jaar voorrondewinnaar.

HET CONCERT:
Rondé, Barst Podium, zaterdag 19 september 2015

DE ACT
Het gaat goed en snel met Rondé, de band stond in Paradiso, bij De Wereld Draait Door, op Lowlands... Het lijstje is lang en de jonge band bestaat nog maar goed anderhalf jaar. Eerste lied 'Run' maakte indruk op de Herman Brood Academie, ontplofte op 3FM en ook vanavond is het één van de prijsnummers van Rikki, Armel, Cas en Bredanaars Adriaan en Sharon. De catchy indiepop slaat in Nederland, dat is zeker.

HET PUBLIEK
"We zijn allemaal één," is de eenvoudige aankondiging van Rikki voordat weer een van de Rondé momenten aanbreekt, naast 'Run' is het lekker meezingen met 'We Are One'. Ook de andere momenten waarbij iedereen even gaat zitten en daarna springen of meeklappen, scheppen een band. Om de samen sfeer nog te versterken, komt ook bruidspaar Mendy en Bart op het podium. Zij trouwden op het festival vanmiddag en Bart vertelt kort over de bruiloft, bedankt het publiek en kondigt 'We Are One' aan. Mendy gooit haar bruidsboeket in het publiek, wat volgens de Breda Barst Tumblr pagina ook nog eens door haar beste vriendin is gevangen!     

CONCLUSIE
Rondé zit in een stijgende lijn en vandaag heeft Breda Barst daarvan genoten. Rikki spaart haar stem nog een beetje, maar de podiumpresentatie en radiovriendelijke songs staan als een huis. Het moet extra leuk geweest zijn voor drummer Zarr en toetsenist Persons, die elkaar kennen van De Nassau in Breda. Rondé gaat de eerste nummers van een album opnemen in Berlijn in oktober, om in november en december verder te gaan in Nederland. Het kan niet anders dan dat een clubtour ze dan weer naar Breda en omstreken brengt.