#BB15: catchy Project Bongo gaat van "oh oh oh"

"Jullie zijn allemaal toppers!"

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Don Crusio ,

Project Bongo uit Utrecht wil catchy gitaren combineren met dansbeats en synths zoals Phoenix en Two Door Cinema Club dat doen. Het leverde ze al een titel op als 'OOR Talent 2014' en onze collega's in Utrecht verkozen de band tot beste live act van 2014. Dat willen we weleens zien op Breda Barst!

HET CONCERT:
Project Bongo, Barst Podium, zaterdag 19 september 2015

DE ACT
Project Bongo maakt zijn naam van goede live act waar in Breda, de set is strak en catchy als lekkere indiepop en nodigt uit tot dansen. Dat doet de band zelf ook: "Hey Breda, maak eens wat geluid!" en "Jullie zijn allemaal toppers!" Maar vooral muzikaal is het allemaal dik in orde, synths en andere fijne keyboard tonen die doen denken aan de eighties. Dat leerden de bandleden op de Herman Brood Academie.

HET PUBLIEK
U deed een dansje, of rende weg voor een wesp of keek het van een afstandje aan en zag dat het goed was. Hoe dan ook, de handjes gingen in de lucht en we waren allemaal toppers. Zelfs de zon kwam weer even kijken.

HET MOMENT
Lastig te benoemen, veel nummers van de EP 'Dancing Monkey' uit 2014 zijn zonnige indienummers met allemaal datzelfde vrolijke Project Bongo gevoel. De band zingt vaak van "oh oh oh", de showelementen lagen erg voor de hand, de liedjes zijn lekker en helemaal van nu, als Two Door Cinema Club (inderdaad, toch) met een instrumentaal vleugje Vampire Weekend.