#BB15: PAUW van grote klasse op Breda Barst

Tekst: Daniël Hereijgers, foto's: Robbert Nijs ,

PAUW hebben we afgelopen jaar vaker gezien in Breda, tijdens de Popronde en in Mezz Kleine Zaal. Deze psychedelische rock band was vorig jaar de meest geboekte act ooit tijdens de Popronde met 28 optredens. Dat was de opmaat voor meer; 3voor12 verkoos vorige week het album ‘Macrocosm Microcosm’, dat op 7 november uitkomt, tot een van de tien meest belovende Nederlandse releases van dit najaar.

HET CONCERT:
PAUW, Amstel Podium, zaterdag 19 september 2015

DE ACT
PAUW werd geboren in een oude varkensschuur in Twente. De legende wil dat drummer Rens Ottink, bassist Eszl du Vois en gitarist/zanger Brian Pots daar de band oprichtten. Vandaag is ook toetsenist Kees Braam erbij, tegenwoordig een vast bandlid. PAUW maakt psychedelische rock. PAUW is wellicht de meest interessante live act van Nederland.

HET PUBLIEK
Was zeer gevarieerd, echt Breda Barst publiek. Van jong tot oud en door elkaar. Van lekker keuvelend met een pilske tot oprecht geïntereseerden. Die laatste groep is de winnaar: wat een goede, foutloze en meeslepende set! 

HET MOMENT
Bij afsluiter 'Shambala', lekker lang uitgesponnen met een mooie finale, sluiten keuvelaars en geboeiden elkaar bij wijzen van spreken toch in de armen. Het ligt voor de hand om met je bekendste nummer te eindigen en PAUW had het zelfs niet hoeven doen, 'Shambala' blijft een meeslepend nummer. En PAUW een supergoeie band.