#BB15: Even wegdromen met Causes

Britse charme slaat over op het publiek

Tekst: Kyki Vermaire, foto's: Sabrina Mollen ,

De Britse band Causes, inmiddels bekend van de debuutsingle 'Teach Me How To Dance With You' laat Breda alvast proeven van hun album wat eind dit jaar uitkomt. Zaterdagavond staat de band op het Amstel Podium en trakteert het publiek met zoete klanken.

HET CONCERT:
Causes, Amstel Podium, zaterdag 19 september 2015

DE ACT
Causes begint romantisch en laat haar zoete klanken door het Valkenbergpark klinken. De muziek is meeslepend en komt goed op het publiek over. Zanger Rupert Blackman heeft een mooie en zuivere stem, samen met de ondergaande zon is het een bijna dromerige setting. Naarmate de set vordert neemt het dromerige af en speelt Causes lekker. Een vrolijke band die, ondanks dat ze niet veel bewegen op het podium, veel plezier en energie uitstraalt. 

HET PUBLIEK 
Het lijkt wel of het publiek wacht op Causes. Mensen hebben zich geïnstalleerd bij de hekken voor het podium en op het veld staan de mensen al te wachten. Verliefde stelletjes staan verstrengeld in elkaar en genieten zichbaar van de band. Naarmate de set vordert komt er meer beweging in het publiek en geniet een ieder op zijn manier. 

HET OORDEEL 
Causes weet van opbouwen. Hun set begint kalm en wordt geleidelijk aan krachtiger. Bekend en minder bekende nummers wisselen elkaar goed af.