#BB15: van alle 100.000 plekken is vandaag Breda voor Ares

Talent blijft jong en had meer verdiend

Tekst: Daniël Hereijgers. Foto's Sabrina Mollen ,

Oosterhouter Rens Ottema, rapper Ares, is weer terug in Breda, samen met zijn maat Dennis Westerhout en zijn andere vrienden. Ares presenteerde vorige week vrijdag zijn nieuwe EP 'Alleen In De O' in Q-Factory Amsterdam. De EP zelf wordt 25 september uitgebracht via Top Notch dus Breda Barst kon alvast proeven van wat de 19-jarige rapper aan tekst en beats heeft bedacht.

HET CONCERT:
Ares, Barst Podium, zaterdag 19 september 2015

DE ACT
Ares is volwassener geworden, maar blijft toch dat jonge talent uit Oosterhout. Hij gedraagt zich de ene keer als een uptempo springende entertainer, de andere keer bijna als een crooner achter een staande microfoon. Alles eventjes, hij wisselt zijn shirt, hoodie en cap ook vaak. Net als zijn vrienden, die dan weer wel, dan weer niet op het podium komen.

HET PUBLIEK
De toeschouwers hebben nog wat moeite om erin te komen vanmiddag. Maar goed, we doen allemaal een paar stapjes naar voren voor die vriendelijke buurjongen uit 'de O', Oosterhout en het applaus op het laatst is vrij gul, al blijven zelfs de meest verstokte b-boys in trainingspak onbewogen als Rens tijdens het laatste nummer rondspringt tussen de toekijkers. Komaan, het is hiphop! Nota bene de enige pure hiphop tijdens Breda Barst.

EINDOORDEEL
Ares is en blijft dat jonge aanstormende talent dat via Top Notch echt nog stappen gaat zetten. De beats van Dennis, met trap en zware dreunen, zijn er misschien net wat te veel aan vanmiddag, voor zijn jonge publiek van tienerjongens kan het niet hard genoeg gaan. Alleen jammer dat die er nauwelijks zijn, of stil blijven staan. Met '100.000 Plekken' geeft hij Breda wat liefde, "geen eredivisie voetbal, maar ik ben bij jullie" en vooral ook het nieuwe nummer 'Alleen In De O' geeft hij opnieuw een positief visitekaartje af.

HET MOMENT
"Wat is dit voor Noorderslagachtige shit?" Ares schrikt van de opkomst na zijn intronummer en denkt even terug aan Groningen in januari. Toen was er vrijwel niemand. Alleen neemt Breda Barst die twijfel snel weg door dus dat stapje naar voren te doen. Een ander moment komt als Ares beseft dat dit niet zijn doelgroep van jonge, springende kereltjes is. Hij kondigt daarna aan zijn muziek af te stemmen op picknick niveau, wat hij ook helemaal prima vindt.