Dromerige finale bij Deep Sea Diver

Na tien dagen feest een ingetogen zondagmiddagconcert

Tekst: Lisa Ruskus ,

Zondag 28 oktober en 10 Jaar Mezz is officieel al afgelopen, maar uiteraard is er rond half vijf weer een zondagmiddag concert in Mezz Café. Dit maal met het Duitse Deep Sea Diver. Lisa Ruskus ging namens 3voor12/Breda een kijkje nemen.

Deep Sea Diver is het muzikale project van singer-songwriter Niklas Kramer. Het Duitse trio maakt dromerige fluisterpop. Als basis de gitaar, aangevuld met subtiel drumwerk, banjo, toetsen en cello. Mooie nummers die gaande het optreden steeds spannender worden. Wie fan is van The Black Atlantic moet ook aan Deep Sea Diver. Wie van de kleine geluidjes van Isbells houdt en ook niet vies is van het sfeertje The XX, moet Deep Sea Diver haast ook mooi vinden. Het hoge stemgeluid van Kramer is bijzonder en grijpt het publiek. Subtiele nummers die door de spannende opbouw en verrassend gebruik van drum, cello en xylofoon.

Een braaf trio, beheersing die past bij het soort muziek. Niet iets om hysterisch bij te doen en gelukkig denkt het publiek daar net zo over. Na een goede veertig minuten heeft Mezz nog geen genoeg van Deep Sea Diver. Helaas zit de Nederlandse tour erop, Deep Sea Diver is de onofficiële afsluiter van 10 Jaar Mezz.

Gezien: Deep Sea Diver. Mezzcafé, zondag 28 oktober 2012.