Internationaal talent zorgt voor een memorabele editie van Step Right Dub Internationaal talent zorgt voor een memorabele editie van Step Right Dub

‘Oude bekenden’ Goth-Trad, Tekka en Asa voldoen aan verwachtingen

, Tekst & foto’s: Rick Ruskus

Internationaal talent zorgt voor een memorabele editie van Step Right Dub

‘Oude bekenden’ Goth-Trad, Tekka en Asa voldoen aan verwachtingen

Tekst & foto’s: Rick Ruskus ,

Step Right Dub wordt in de Bredase scene steeds groter, van de undeground dubstep avonden in Boulevard en Dos Amigos is het inmiddels zo groot geworden dat de organisatie bij de Mezz heeft aangeklopt. Step Right Dub heeft deze keer een bijna gehele internationale line up. De zwaargewichten in de dubstepscene zijn uitgenodigd om Breda op zijn grondvesten te doen schudden.

‘Oude bekenden’ Goth-Trad, Tekka en Asa voldoen aan verwachtingen

Step Right Dub wordt in de Bredase scene steeds groter, van de undeground dubstep avonden in Boulevard en Dos Amigos is het inmiddels zo groot geworden dat de organisatie bij de Mezz heeft aangeklopt. Step Right Dub heeft het voor deze editie groots aangepakt. Zo is er een bijna gehele internationale line up. De zwaargewichten in de dubstepscene zijn uitgenodigd om Breda op zijn grondvesten te doen schudden. Met jonge talenten als Dream (UK), maar ook pioniers die al wat langer komen kijken, zoals Goth-Trad (Japan), was het een gevarieerde editie waarbij je eigenlijk geen moment stil kon staan.

Goth-Trad mag samen met Tekka (NL) de zaal wat opwarmen waarna Asa (UK) de inmiddels vrij volle zaal omver blaast. Voor de vaste Step Right Dub bezoekers zijn dit geen onbekenden, want alledrie hebben al vaker achter de Step Right Dub draaitafels gestaan. De grote verassing komt dus als Dream achter de draaitafel verschijnt. In Engeland heeft Dream al een flinke naam in de scene, met dj-support van grote namen als Benga, Skream, Rusko, Mr.Jam en Chase & Status. De hoge verwachtingen maakt hij meer dan waar. Het publiek gaat uit zijn dak en Dream geeft het startsein voor nog  twee uur energieke en snoeiharde beats. Want na Dream komen twee andere Britse talenten: het duo STINKAHBELL heeft een unieke stijl en weet als geen ander hoe je een zaal op zijn kop zet. Een uur lang unieke dansbare beats zorgen voor een zwetende, dampende menigte. Jayglo, ook al uit het Verenigd Koninkrijk, mag vervolgens het laatste uurtje vullen met zijn muziek. De goed gemixte beats zorgen er voor dat het ook nog in het laatste uurtje optimaal feesten is.

Gezien: Step Right Dub. Mezz, 28 oktober 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda