De pareltjes van... Most Unpleasant Men

Redactie 3VOOR12/Breda ,

Voor de pareltjes van vertellen artiesten over de vijf "pareltjes" die hun muziek beinvloeden. Dit kunnen festivals, albums, optredens zijn, als het maar met muziek te maken heeft. In deze aflevering een van de band die morgen optreden tijdens Club 3VOOR12/Breda, Most Unpleasant Man.

Most Unpleasant Men is een Utrechts indie-pop band. Die eerder deze maand het eerste album heeft uitgebracht. Vrijdag staan ze op club 3VOOR12/Breda maar je kan het nieuwe album al beluisteren op de luisterpaal van 3VOOR12. Heel democratisch heeft ieder bandlid een pareltje aangedragen:

1. Frank Wienk, drummer
Voodoo - D'angelo
Te gek dat dit album zo'n lekkere live-vibe heeft, terwijl de helft geprogrammeerd is. Geile koortjes ook en wat D'angelo niet zelf gespeeld heeft, is gespeeld door de beste muzikanten.

2. Jelte Heringa, toetsen
Hanne Hukkelberg, Live in de kleine zaal van Paradiso, 19 mei 2007
CD Little Things was al te gek, maar wat kwam dit materiaal ongelooflijk tot leven. Moet ook wel gezegd dat deze Noorse zangeres met o.a. leden van Jagga Jazzist ook wel een schandalig goed bandje bij elkaar had geveegd. De perfecte balans tussen berekenend muziek maken en volstrekt intuitief spelen. Sowieso een artiest waar alle vijf de Most Unpleasant Men graag naar luisteren.

3. Johan Wulterkens, gitaar
Barry White - Can't get enough of your love
Na met Most Unpleasant Men een aantal mooie soulliedjes te hebben gecovered (check www.onderinvloed.com !) is mijn latente liefde voor (soms ronduit kleffe) soulmuziek definitief aangewakkerd...
 We've shared love and made love
It doesn't seem to me like it's enough
There's just not enough of it!

 Spread the word!

4. Joram Tornij, zang, gitaar
I Feel It All - Feist
Dit liedje hoorde ik voor het eerst toen iemand mij wees op de clip: http://www.youtube.com/watch?v=RDUzHBDAcOo. Ik kon niet stoppen met kijken. Toen ik een paar weken later de plaat "The Reminder" voor het eerst helemaal hoorde, kon ik niet stoppen met luisteren. En deze live uitvoering vond ik net: http://www.youtube.com/watch?v=C8LpNvEobOo. De klank van de stem, de stembeheersing en de arrangementen, stuk voor stuk erg mooi.

5. Merijn van de Wijdeven, bas
Joni Mitchell - Hejira 
Ik denk vaak aan deze plaat als het gaat om smaakvolle, interessante baspartijen bij mooie liedjes. Het mag ook geen geheim zijn dat ik niet voor niks ooit overgestapt ben op fretloze Jazzbass, zeker mede dankzij de sound van deze plaat. Veel bassisten zijn, net zoals ik, beinvloed door Jaco Pastorius, en dit is wat mij betreft een van de parels van zijn werk.

Most Unpleasant Men - Vrijdag 31 Januari te zien tijdens Club 3VOOR12/Breda in het Mezz Cafe