Verwarmend optreden Bertolf en Miss Montreal

Tweeklapper in Mezz

Tekst: Georges Hendriks, foto’s: Frank Maat ,

Jawel, de eerste sneeuw van het jaar is gevallen, het is koud buiten en voordat je thuis bent, heb je uren met de trein of auto gereisd. Gelukkig maar dat je kaartjes had voor Bertolf en Miss Montreal, want je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je twee van de grootste Nederlandse poptalenten hoort zingen.

Tweeklapper in Mezz

Je zult ze vast wel tegengekomen zijn dit jaar, anders in ieder geval één van de twee. Bertolf en Miss Montreal waren dit jaar werkelijk overal in Nederland te vinden om hun debuutalbums te promoten.

Bertolf mag de avond beginnen. De 29-jarige zanger, die eerder in de band van Ilse Delange speelde, heeft dit jaar met zijn debuutalbum ‘For Life’ een juweeltje afgeleverd. De cd staat vol met fijne popliedjes die, vooral in deze tijd van het jaar, je een warm gevoel geven. Deze kwaliteit weet Bertolf live ook zeker over te brengen.

Na het succes van hun versie van het rooftop-concert van de Beatles bij Pauw en Witteman op 9 september dit jaar, is er vanavond ook een plekje ingeruimd voor het Beatles nummer ‘Don’t Let Me Down’. Ook de nummers die Bertolf akoestisch zingt, zijn zeker het beluisteren waard. Hij sluit af met een extra lange en extra fijne versie van ‘Another Day’ en laat ons dan hongerig naar meer achter in afwachting van Miss Montreal.

Na de toch wat lieve popliedjes van Bertolf is het tijd voor de wat stoerdere Miss Montreal. Ze heeft vanavond wat fysieke ongemakken, maar dat mag de pret niet drukken. Ook haar debuutalbum ‘Miss Montreal’ misstaat zeker niet in de collectie van de popliefhebber! Miss Montreal heeft een stuk meer te vertellen dan Bertolf, maar wanneer ze zingt is ze toch op haar best.

Ook Miss Montreal doet een nummer akoestisch, het mooie ‘Addicted To Crying’. Als afsluiter speelt ze haar kersthit ‘ Being Alone At Christmas’,  mede onder begeleiding van het nieuwe bandlid Peter, die vanaf volgend jaar de band komt versterken als toetsenist.

Na vanavond is de tour van Bertolf en Miss Montreal afgelopen, op wat inhaalconcerten na. Wanneer de twee zo door blijven gaan zullen we de komende jaren zeker meer moois van ze gaan horen!

Gezien: Bertolf, Miss Montreal. Mezz, donderdag 17 december 2009.