The Brew brouwt de mooiste solo’s

Jonge Engelse rockband zet Mezz-Café op de kop

Tekst en foto’s: Andre Joosse ,

Vele gitaarsolo’s, een indrukwekkende drumsolo en een fenomenaal optreden van The Brew in het café van podium Mezz. Een mooi programma voor een niet zo rustige zondagmiddag.

Jonge Engelse rockband zet Mezz-Café op de kop

Een rustige zondagmiddag? Niet in het café van podium Mezz. De Engelse rockband The Brew sluit hun tour af in Breda. Ondanks dat ze diezelfde dag nog op de ferry naar Engeland moeten zijn, nemen ze alle tijd om een goed optreden weg te zetten.

In tegenstelling tot de vele bandjes die hun sound op de Beatles baseren, tappen deze twintigers uit een totaal ander vaatje. Hun psychedelische rock is zonder twijfel op de sound van Hendrix en een vleugje Led Zeppelin gebaseerd.

In bijna anderhalf uur bewijst de band dat ze de vergelijking waard zijn. Het gitaarspel van zanger/gitarist Jason Barwick is fenomenaal, de vele gitaarsolo’s zijn om stil van te worden. Ook drummer Kurtis Smith weet wel raad met zijn instrument, nog nooit heb ik drumsolo van een kwartier gezien die zo boeiend was als deze. Wanneer de drumstokken het publiek in verdwijnen lijkt het afgelopen… Maar nee, met de blote handen wordt de drumsolo tot kunst verheven. Als afsluiter komt de band met een van solo’s aaneengeknoopte ‘Voodoo Chile’, het feest is compleet!

Na het concert is het inpakken, handtekeningen uitdelen en snel in de tourbus richting ferry. De Mezz bezoekers kunnen in ieder geval niet wachten tot de band in april weer in Nederland gaat toeren. Wellicht is het café dan te klein en speelt de band voor een volle zaal.

Gezien: The Brew. Mezz-Café, zondag 29 november 2009.