Spiegelhol en Watt’s Up slaan de handen ineen voor Spiegel_up

Tekst en foto's: Martijn Stadhouders ,

Nog eenmaal een Watt’s Up in Electron. Ter gelegenheid van de Spiegelhol-manifestatie omgedoopt tot Spiegel_up. Martijn Stadhouders zag kleinkunst en muzikale acts, onder andere Coby en Mental Plastic Body Filler.

Nog eenmaal een Watt’s Up! Ter gelegenheid van de Spiegelhol-manifestatie omgedoopt tot Spiegel_up. Na de openingsverhandeling van filosoof en organisator Pieter Vastbinder volgen vier korte verhalen van de schrijfster Emile Junker. De eerste muzikale act is Leonie Ruisen, hoewel: muziek afgewisseld met poëzie en het eten van toastjes met hagelslag, dat wel. Haar optreden heeft een hoog kleinkunst-gehalte en krijgt de gevulde lobby van Electron helemaal muisstil.

In de grote expositieruimte vindt vervolgens een performance plaats van Loek Grootjans en Adriaan Muller, waarna Coby Bongers haar accordeon uit de koffer trekt voor een kort maar indringend optreden in haar eigen pseudo-taal. In de lobby volgt daarna een poëzie-voordracht van Hermine Weggen. Mental Plastic Body Filler sluit als muzikale act af. Sini legt haar ijle vocalen over de drone-muziek. Gedurende de set legt ze langzaam een strop om haar nek om zich aan het eind symbolisch op te hangen! Hieronder een fotoverslag.